Hlavní obsah

Čeká nás neobvykle teplý týden

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden přinese výrazně nadprůměrné teploty, které budou v odpoledních maximech šplhat až k 24 stupňům Celsia. Příjemné počasí s minimem srážek bude dílem teplého jižního proudění, které vydrží až do víkendu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Jestliže průměrná teplota v Praze se v tomto období pohybuje kolem 9 stupňů, v nadcházejícím týdnu budou tuto hodnotu běžně překonávat i minimální teploty. V pondělí ostatně bude střední Evropa vůbec nejteplejší částí starého kontinentu, neboť na jihu je o poznání více oblačnosti, ta nedovolí teplotám růst.

Ranní minima byla v pondělí na našem území velmi rozdílná. Zatímco v Ostravě bylo 17 stupňů, Karlovy Vary hlásily nulu. Přes den bude nicméně svorně převládat jasno či polojasno s teplotami mezi 20 a 24 stupni.

„V úterý bude převládat jasno či polojasno, přes den se ojediněle mohou objevit přeháňky či bouřky, a to zejména na východě republiky. Ranní minima klesnou na 11 až 7 stupňů, přes den se teploty dostanou na 16 až 20,” popsala Honsová.

Ojedinělé přeháňky se mohou objevit i ve středu, kdy by jinak mělo opět převládat jasno či polojasno s ranními minimy mezi 10 a 6 stupni. Přes den se teploty dostanou na 18 až 22 stupňů.

Téměř identické počasí s minimem oblačnosti bude ve čtvrtek. Ojedinělé srážky či bouřky se mohou objevit zejména v horských oblastech. Ráno teploty klesnou na 11 až 7 stupňů, přes den vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Žádnou zásadnější změnu nelze očekávat ani v pátek. Bude polojasno až oblačno s ranními minimy mezi 11 a 7 a nejvyššími denními teplotami mezi 18 a 22 stupni.

Výhled na víkend prozatím slibuje polojasnou oblohu a teploty stoupající i nadále nad hranici 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám