Hlavní obsah

Přikázal jsem mu to zrušit. Babiš se naštval na ministra kvůli poradkyni za 181 tisíc

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) naštval ministr zemědělství Jiří Milek, který angažoval někdejší moderátorku Mirku Čejkovou jako mediální poradkyni za 181 000 korun měsíčně. Babiš prý Milkovi vzkázal, ať smlouvu okamžitě zruší.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

„Přikázal jsem panu Milkovi, aby to okamžitě zrušil. Je to hrozné, všem ministrům jsem nařídil, že mají šetřit. Ale vypadá to, že někteří to nepochopili,“ řekl Babiš Novinkám.

„Vůbec nechápu, proč někoho za takové peníze najal. To je neskutečné,“ dodal premiér v demisi. Všichni ministři mu prý mají do čtvrtečního večera předložit seznam všech svých poradců a výši jejich odměn.

Někdejší moderátorka Mirka Čejková inkasovala od ministra zemědělství za mediální poradenství a koordinaci komunikace odměnu 181 000 korun měsíčně. Upozornil na to deník MF Dnes.

Zdůraznil také, že někteří poradci ostatních ministrů mají vazby na hnutí ANO nebo působí ve firmách spadajících pod holding Agrofert. To Babišovi také vadí a ministry na to prý upozorňoval.

Milek: Dělá práci několika lidí

Milek odpoledne vydal prohlášení, podle kterého informace nejsou pravdivé a jsou uváděny účelově. „Paní Mirka Čejková za leden, únor a půlku března pracovala na DPP a účtovala si dvakrát 75 tisíc korun. Nyní jsme jí nabídli externí smlouvu, tudíž žádná faktura vystavena nebyla,” uvedl.

Připomněl, že většina zaměstnanců je pod služebním zákonem a není jednoduché nahradit člověka, který nepracuje dobře. „Přijal jsem dva lidi, a to tajemníka a poradkyni. Ta fakticky vykonává práci, kterou potřebuju a která předtím byla rozdělena mezi více lidí,” sdělil Milek.

Reklama

Výběr článků

Načítám