Hlavní obsah

Husté sněžení komplikovalo dopravu, staly se desítky nehod

Aktualizováno

Dopravu v Česku komplikovalo v pátek především dopoledne sněžení. Na silnicích se staly desítky nehod, většinou se obešly bez zranění nebo jen s lehčími zraněními. Problémy byly hlavně na Moravě. Odpoledne sněžit přestalo, silnice jsou opět průjezdné.

Foto: HZS Pardubického kraje

Řidič bourali také v Pardubickém kraji.

Článek

V Jihomoravském kraji policie dopoledne evidovala přes sto havárií. K desítkám nehod a zraněním vyjížděli i záchranáři, zásahy u nehod kvůli sněhu si připsali také hasiči. Situace se postupně uklidnila kolem poledne.

Šlo o havárie bez zranění anebo jen s lehčími zraněními účastníků, uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Nehoda dvou kamiónů se ráno stala v Mikulově, oba skončily v příkopu a řidiči byli převezeni do nemocnice.

Foto: kraje Jihomoravského HZS, ČTK

Nehoda u Mikulova na Břeclavsku.

V Nebovidech na Brněnsku narazil sypač do rodinného domu, nehoda se obešla bez zranění, stejně tak srážka autobusu s osobním vozem ve Střelicích.

Uvázlé kamióny v kopci hlásil web Dopravniinfo.cz na silnici I/43 u Letovic na Blanensku, také na silnici I/50 u Slavkova na Vyškovsku.

Foto: kraje Jihomoravského HZS, ČTK

Nehoda kamionu u Heroltic na Vyškovsku.

V Olomouckém kraji evidovali policisté dvě desítky nehod. Zranění si vyžádaly srážky mj. u Topolan, Bukovan, Dubu nad Moravou či Pňovic. Ve Zlínském kraji bylo nehod asi třicet, s jedinou výjimkou bez zranění.

Foto: HZS Pardubického kraje

Řidič bourali také v Pardubickém kraji

I na silnicích Vysočiny v pátek dopoledne ztěžovalo jízdu místy i husté sněžení, v některých kopcích nemohly vyjet kamióny. Policie tam od rána zaznamenala 38 dopravních nehod, při nichž utrpělo méně závažná poranění šest lidí.

Největší problémy způsobila nehoda kamiónu a autobusu na hlavním tahu číslo 34 v Pravíkově u Kamenice nad Lipou. Auta musela tento úsek objíždět skoro sedm hodin.

Foto: HZS Pardubického kraje

Řidič bourali také v Pardubickém kraji

V jihozápadní části země byla situace klidnější, ale také tam sněžilo a problémy měly hlavně kamiony. Například podle jihočeské krajské policejní mluvčí Lenky Krausové byl počet nehod běžný. Od 6:00 do 12:40 jich řešili policisté 20. Kamión uvázl v Radeníně na Táborsku, ráno zůstal stát kamión na Jindřichohradecku u obce Červený Hrádek, problémy byly také na Libínském sedle na Prachaticku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám