Hlavní obsah

Niedermayer vstoupí do TOP 09, kandidaturu na předsedu zvažuje Lepš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Europoslanec a někdejší viceguvernér České národní banky Luděk Niedermayer v sobotu na sněmu pražské TOP 09 oznámil, že se stane členem strany. Uvedl to krajský manažer Petr Kučera. O Niedermayerovi se spolu s Jiřím Pospíšilem hovoří jako o možných kandidátech na předsedu strany. Kandidaturu na tento post zvažuje i místostarosta Prahy 11 Jakub Lepš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Luděk Niedermayer

Článek

Post ve vedení TOP 09 nebude obhajovat Miroslav Kalousek. Ten své rozhodnutí oznámil v reakci na volební výsledek strany, která v říjnových volbách získala pouze sedm poslaneckých křesel. [celá zpráva]

Kalousek v této souvislosti uvedl, že předseda by neměl být zatížen předsudky minulosti, a proto by nedoporučoval kandidaturu exministru spravedlnosti Pospíšilovi, který rovněž do TOP 09 vstoupil.

O post předsedkyně se chce ucházet bývalá pražská radní Ludmila Štvánová, boj o nejvyšší stranický post zvažuje i místostarosta Prahy 11 Jakub Lepš. Čestný předseda strany Karel Schwarzenberg ho na pražském sněmu označil za vhodného kandidáta.

Naopak místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová už avizovala, že se do klání o nového lídra strany nezapojí. [celá zpráva] Ostatní členové strany zatím nechtějí být se svou podporou konkrétní.

Nové vedení bude TOP 09 vybírat na sněmu koncem listopadu.

Anketa

Pomůže Luděk Niedermayer TOP 09?
Ano
29,7 %
Ne
70,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1527 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám