Hlavní obsah

Žádné slunce, jen sníh s deštěm. Do Česka proudí studený vzduch

Chladný týden bez slunce, plný deště a oblačnosti — takové počasí předpovídají meteorologové na konec října. Na horách by měl padat sníh s deštěm. Výjimkou bude středa a čtvrtek, kdy by se mělo přechodně oteplit, ovšem stále bude zataženo s deštěm. Od pátku bude do Česka proudit od severozápadu chladný vzduch a víkend bude studený a vlhký, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

pondělí bude zataženo s deštěm, na horách by měly být srážky smíšené, tedy déšť se sněhem. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 8 až 12 stupňů, v 1000 metrech nad mořem budou jen čtyři stupně.

úterý bude podobně. Oblačno s deštěm, na horách se smíšenými přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 8 a 4 stupni, odpolední v intervalu 8 až 12 stupňů.

Ve středu by měla počasí ovlivnit teplá fronta. Stále ale bude oblačno až zataženo s dešťovými přeháňkami. Ranní teploty 8 až 4 stupně, při zmenšené oblačnosti na Moravě a ve Slezsku jen 2 stupně. Odpoledne by se rtuť teploměru měla vyšplhat na 12 až 16 stupňů.

Podobný charakter počasí bude mít i čtvrtek. Bude oblačno až zataženo, pršet by mělo jen na severu Česka. Ranní teploty budou mezi 9 a 5 stupni, odpolední mezi 12 a 16 stupni.

pátek se ochladí. Bude oblačno až zataženo s deštěm. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 5 stupni, odpolední mezi 9 a 13 stupni.

Víkend bude studený a vlhký. Do Česka začne proudit studený severozápadní vzduch. Bude zataženo s deštěm, na horách bude padat sníh s deštěm. Ranní teploty se budu pohybovat v intervalu 7 až 3 stupně, odpoledne v sobotu bude 8 až 12, v neděli 7 až 11 stupňů.

„Dosavadní předpovědní modely naznačují, že po tomto víkendu se ochladí ještě víc. Zdá se, že svatý Martin by letos mohl přijet na bílém koni,“ řekla Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám