Hlavní obsah

Babiš: To jsem skutečně nečekal. Nejsme ohrožením demokracie

Novinky, zpe, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Je to úžasné a nečekal jsem to, prohlásil předseda hnutí ANO Andrej Babiš na večerní tiskové konferenci na pražském Chodově po sečtení výsledků voleb do Sněmovny. Zdůraznil, že jeho hnutí není žádné ohrožením pro demokracii, jak tvrdí někteří političtí konkurenti ANO.

Andrej BabišVideo: Novinky

 
Článek

„My jsme nadšeni a strašně moc děkujeme, že jste nás podpořili v takovém rozsahu téměř 1,5 miliónů voličů. Je to úžasné, to jsem nečekal. Vy jste nám dali tu důvěru, i když na nás dva roky běží dezinformační kampaň,“ prohlásil Babiš.

„Děkujeme skoro 1,5 miliónu voličů, že nám dali hlas navzdory masivní dezinformační kampani. To, že jsme vyhráli ve všech krajích, je neuvěřitelné,“ řekl nadšeně. Odmítl, že by bylo ANO nějakým ohrožením demokracie, jak zaznívalo v kampani. „Nejsme ohrožení demokracie, jsme proevropsky orientovaní,“ uvedl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš (vpravo) okomentoval 21. října na tiskové konferenci ve volebním štábu v Praze výsledky sněmovních voleb. Dále na snímku jsou (zleva) Jaroslav Faltýnek a Marek Prchal.

Vyslovil také přání, aby byl kabinet sestaven rychle a aby s hnutím ANO chtěly ostatní politické strany vyjednávat. Chtěl by prý sestavit vládu, která „bude tým”. O jejím složení však odmítl spekulovat, podle něj nejdříve musí proběhnout dohoda na sestavení Sněmovny.

Devět stran je strašně moc, ale voliči tak rozhodli, tak to respektujeme.
Lídr ANO Andrej Babiš

Předsedům všech stran, které se dostaly do Sněmovny, proto poslal SMS a nabídl jim jednání. „Budeme jednat se všemi stranami a hnutími, neklademe žádné podmínky v rámci jednání o Sněmovně,“ podotkl lídr ANO.

Naznačil, že se bude chtít ucházet o post premiéra. Poukázal při tom na vysoký počet preferenčních hlasů, kterých obdržel bezmála padesát tisíc. [celá zpráva] „Určitě budeme rádi, když budeme pověřeni sestavením vlády a doufáme, že bude rychle sestavena. Chceme sestavit vládu jako jeden tým, pro všechny, která chodí mezi lidi a realizuje program,“ prohlásil.

Babiš také okomentoval skutečnost, že se do Sněmovny dostalo devět stran: „Počet stran není dobře, je jich tam strašně moc. Ale voliči tak rozhodli, tak to respektujeme.“

Andrej BabišVideo: Novinky

Na závěr lídr ANO poděkoval také své manželce Monice, rodině, svému volebnímu týmu, stratégovi sociálních sítí Marku Prchalovi, kterého dokonce políbil na čelo. „Chtěl bych také poděkovat babičce z Plzně, která mi psala každý den, paní Andrlové z Liberce a důchodcům Šiklovým z Ostravy,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám