Hlavní obsah

Zeman se pozdravil a vyfotil s Trumpem a jeho ženou

Prezident Miloš Zeman se během návštěvy USA vyfotil a pozdravil se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem a jeho ženou Melanií. Fotografii na Twitteru zveřejnil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Prezident Miloš Zeman se v New Yorku vyfotil se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem.

Článek

Fotografie podle Ovčáčka pochází z úterního večera ze slavnostní recepce v New Yorku. Na dotaz Novinek, zda český prezident s Trumpem hovořil, mluvčí Ovčáček odkázal na chystanou tiskovou konferenci. Na ní Zeman mimo jiné zkritizoval Trumpův projev, který označil za „známkování neposlušných žáků”. [celá zpráva]

„Pan prezident se v New Yorku v úterý večer místního času zúčastnil slavnostní recepce pořádané americkým prezidentem. Při příležitosti vzniku společného snímku se pozdravil s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií. Více zazní na tiskové konferenci,“ uvedl mluvčí.

Hrad už na jaře avizoval, že americký prezident přijme Zemana v Bílém domě ve Washingtonu. K žádné cestě nakonec nedošlo. Trump se později podle Zemana za posunutí slíbeného setkání omluvil. Spekulovalo se však také o tom, že vůbec nemuselo jít o oficiální pozvání k návštěvě Bílého domu.

Zeman je na pracovní návštěvě USA od neděle. V New Yorku se účastnil 72. zasedání Valného shromáždění OSN.

Reklama

Výběr článků

Načítám