Hlavní obsah

FAU chce po státu 92 miliónů kvůli neoprávněnému postupu finanční správy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Opavská společnost FAU se po finanční správě domáhá 92 miliónů korun zabavených v rámci neoprávněně uvalených zajišťovacích příkazů. V úterý o tom informovala Česká televize. Finanční správa čelí podezření, že firmu chtěla účelově zlikvidovat. Společnost loni skončila v insolvenci a později v konkurzu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kamión v areálu přerovské chemičky Precheza patřící do holdingu Agrofert, kde sídlí také společnost FAU.

Článek

Finanční správa tvrdí, že měla důvodné podezření z vědomého zapojení FAU do karuselového podvodu a že rozkryla rozsáhlý podvodný řetězec, v němž nebyla u firem placena DPH a byl podvodně vylákán nárok na odpočet DPH.

O případu konkurzu firmy FAU se hovoří v souvislosti s nedávno uniklou nahrávkou bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO). „Ty naši klekli na tu FAU Přerov, takže ta je v insolvenci, obstavené účty, vagony,” měl říci Babiš na nahrávce zveřejněné na anonymním twitterovém účtu Skupina Šuman, kde se v minulosti objevilo již několik nahrávek.

FAU vlastnila sklad pohonných hmot v Přerově v areálu firmy Precheza patřící do holdingu Agrofert. Babiš odmítl, že by během působení na ministerstvu finanční a celní správu zneužíval a úkoloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám