Hlavní obsah

Uprostřed týdne přijdou poslední prázdninové tropy. Víkend proprší

V posledním prázdninovém týdnu se ještě hodí plavky, sluneční brýle i opalovací krémy, ve středu a čtvrtek přijdou poslední prázdninové tropické dny. Ještě ve čtvrtek by se však do Česka měla od západu dostat studená fronta, která na celém území vydrží až do víkendu a přinese ochlazení, deště a místy i silné bouřky, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude jasno až polojasno, na jihu i zataženo. V průběhu dne by se však měla oblačnost protrhávat. Odpolední teploty vzrostou na příjemných 22 až 26 stupňů.

Úterní ráno bude chladné s teplotami 12 až 8 stupňů. V horských oblastech může rtuť teploměru spadnout až na 5 stupňů. „K tomu se budou vytvářet ojediněle mlhy. Řidiči si tak musí dávat pozor na sníženou viditelnost,” upozornila Honsová. Odpoledne se ale teplota zvedne na 25 až 29 stupňů.

Ve středu budou ranní teploty vyšší, a to 14 až 10 stupňů. Nejvyšší odpolední teploty ale vyskočí až na 26 až 30 stupňů a bude jasno až polojasno.

Čtvrteční ráno bude ještě o něco teplejší s 16 až 12 stupni. Vlivem přicházející studené fronty může ale na západě být už oblačno s deštěm a místy s bouřkami. Ty mohou být ojediněle silné. Odpoledne však budou teploměry většinou ukazovat 28 až 32 stupňů.

Páteční ráno bude velmi teplé s 18 až 14 stupni v minimech,” zmínila Honsová. Zpočátku dne má být polojasno až oblačno. V průběhu dne vlivem vyšších teplot v rozmezí 26 až 30 stupňů a zvýšené vlhkosti se začnou po celém území vyskytovat přeháňky a bouřky.

Víkend proprší

V sobotu se budou ranní teploty pohybovat kolem 18 až 14 stupňů a bude polojasno. Vlivem přetrvávající studené fronty bude oblačno s deštěm a bouřkami. Teplota by však v maximech měla vyšplhat na 25 až 29 stupňů.

Ranní teploty v neděli klesnou na 16 až 12 stupňů. Odpoledne pak předpověď hlásí maxima mezi 20 až 24 stupni. Na většině území bude oblačno. Na Moravě a ve Slezsku mohou i v neděli přetrvávat bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám