Hlavní obsah

ODS si schválila kandidátky, do voleb posílá i skokana na lyžích Jandu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Občanští demokraté si v pondělí definitivně schválili program a kandidátní listiny do sněmovních podzimních voleb. „Kandidátka je silná, jsou tam zástupci nejrůznějších profesí,“ prohlásil lídr modrých Petr Fiala. Do Sněmovny se za ODS pokusí dostat například skokan na lyžích Jakub Janda.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

ODS představila kandidátky pro sněmovní volby. Na snímku zleva místopředseda strany Miloš Vystrčil, první místopředsedkyně Alexandra Udženija, předseda strany Petr Fiala, předseda poslaneců Zbyněk Stanjura a místopředseda strany Martin Kupka

Článek

„Máme ty nejvyšší ambice, chceme hájit svobodu a demokracii, chceme zastavit tuto levicově-populistickou vládu, napravit škody, které koalice způsobila,“ prohlásil po jednání výkonné rady a republikového sněmu Fiala.

Šéf ODS povede partaj do voleb v Jihomoravském kraji. Jedničkou v Praze je poslankyně Jana Černochová, středočeskou kandidátku vede poslanec Jan Skopeček. Šéf poslanců Zbyněk Stanjura je lídrem v Moravskoslezském kraji, kde ze 4. místa kandiduje i skokan na lyžích Jakub Janda (všechny kandidátní listiny zde).

Foto: Tým Jakuba Jandy

Reprezentant ve skocích na lyžích Jakub Janda na cestě k vrcholu Radhoště, kam ho doprovodili straničtí kolegové z ODS Václav Klaus ml. a Jakub Unucka.

Janda je v ODS od roku 2008, v současné době působí jako člen místního sdružení ve Frenštátě pod Radhoštěm. Není prvním skokanem, který se chce dostat do Sněmovny. ČSSD kdysi vytáhla na kandidátku bývalého československého skokana na lyžích Pavla Ploce.

Pryč s byrokracií

První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija prohlásila, že strana má podle ní nejlepší program pro aktivní svobodné lidi.

„Odmítáme progresivní daň, solidární přirážku a šikanu malých podnikatelů. Chceme podporovat živnostníky, méně byrokracie, a aby lidem zůstalo v kapse více peněz. Lidé je umí utratit lépe, než by je utratil stát,“ shrnula.

Fiala k tomu dodal, že by si přál silný mandát, aby mohli občanští demokraté zabránit jednobarevné vládě hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem, nebo tomu, aby ve Strakově akademii usedli komunisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám