Hlavní obsah

Někdejší členka ANO Zelienková vstoupila do poslaneckého klubu TOP 09

Novinky, bja

Do poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové vstoupila nezařazená poslankyně Kristýna Zelienková. Ta byla až do loňského léta členkou poslaneckého klubu ANO. Následně kvůli nedůvěře k vedení hnutí ANO klub opustila. Po příchodu do poslaneckého klubu TOP 09 uvedla, že chce podpořit stranu, která je čitelná, proevropská a konzistentní. O změně ve středu informovala TOP 09 v tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Kristýna Zelienková

Článek

Zelienková opustila klub ANO loni v létě. Zdůvodnila to slovy, že nevěří heslu lídra hnutí Andreje Babiše: „Nelžu a nekradu”.

„Pan Babiš provedl řadu právních a účetních operací, aby se zmocnil peněz určených pro malé a střední firmy. Připravil tak o ně podnikatele, kteří je opravdu potřebují. Pokud chtěl pan Babiš zajistit své potomky, měl jistě už tehdy dostatek vlastních zdrojů,” uvedla tehdy na svém Facebooku.

Babiš ji následně obvinil, že tato tvrzení jsou pouze zástěrka, aby mohla přestoupit do poslaneckého klubu TOP 09.

Zelienkovou na jednání Sněmovny uvítal i Kalousek

Zelienková přitom mezi „Topáky” vstoupila až téměř po roce od svého odchodu z klubu ANO. Mezitím byla nezařazená.

„Téměř rok pracuji ve Sněmovně jako nezávislá poslankyně. Jako samotný voják na bojišti toho ale moc nezmůžu. Proto chci být v týmu lidí, kteří táhnou za jeden provaz a prosazují zákony, které skutečně pomáhají lidem,” dodala.

Své rozhodnutí vstoupit do opoziční strany zdůvodnila slovy: „Vstupem do klubu poslanců TOP 09 chci podpořit stranu, která je ve svých názorech čitelná, konzistentní a proevropská. Pro mě, jako pro politika, jsou tyto věci zásadní,“ řekla Zelienková.

Předseda klubu poslanců TOP 09 Michal Kučera vyjádřil radost, že mezi ně přichází aktivní a pracovitá poslankyně. „Kristýna Zelienková je osobnost, která se nebojí říct svůj názor a neohýbá záda. A já se moc těším na spolupráci,” dodal Kučera. Příchod do jejich řad oznámil na jednání Sněmovny i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám