Hlavní obsah

Horáček bookmakery nezaujal. Větší šance má Drahoš, který zatím nikam nekandiduje

Novinky, bja

Textař a miliardář Michal Horáček už v rámci své prezidentské kampaně začal objíždět Českou republiku, podle bookmakerů má ovšem větší šance stát se hlavou státu končící šéf Akademie věd Jiří Drahoš. Alespoň podle kurzů vypsaných sázkovými kancelářemi Fortuna a Chance. Drahoš je v popředí i přes to, že nekandiduje, respektive to zatím neoznámil. Největším favoritem volby je pak stávající prezident Miloš Zeman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš

Článek

Horáček oznámil, že se boje o Hrad zúčastní, už loni v listopadu. Zahájil kampaň, během níž navštívil již několik krajů a poskytl řadu rozhovorů. Kurz na jeho vítězství je nyní u zmiňovaných kanceláří zhruba 7:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Horáček

O akademikovi Drahošovi se mluví jako o potenciálním kandidátovi. Drahoš to zatím nepotvrdil, i přes to sázkové kanceláře věří v jeho úspěch. Alespoň více než u Horáčka. Kurz na něj vypsaný se pohybuje kolem 5:1.

PořadíJméno kandidátakurz Fortunakurz Chance
1.Miloš Zeman1,451,5
2.Jiří Drahoš5,555,00
3.Michal Horáček7,257,00
Pozn.: Kurzy k 24. březnu 2017

Dalšími potenciálními kandidáty jsou pak třeba současný ministr obrany za ANO Martin Stropnický (u obou kanceláří kurz 30:1) nebo europoslanec Jiří Pospíšil (u obou kanceláří 40:1).

Fortuna dává šance také předsedovi politické strany Realisté Petrovi Robejškovi. Kurz na Robejškův úspěch v prezidentských volbách je u této sázkové kanceláře 22:1.

Jednoznačným favoritem volby je podle bookmakerů Miloš Zeman, který nedávno oznámil, že bude znovu o prezidentské křeslo usilovat. Kurz na něj se pohybuje kolem 1,5:1.

Bookmakeři Ebenovi příliš nevěří

Zájem kandidovat zatím oznámili kromě Zemana a Horáčka také lékař Marek Hilšer a podnikatel Igor Sládek.

Hilšer má u Fortuny kurz 200:1, Sládek 150:1, v kurzech Chance se jejich jména zatím neobjevují.

Foto: David W. Cerny, Reuters

Prezident Miloš Zeman

Lidé si mohou vsadit i na další jména. Třeba na premiéra Bohuslava Sobotku, vicepremiéra Andreje Babiše, exprezidenta Václava Klause či bývalé první dámy Livii Klausovou a Dagmar Havlovou, a to vzdor tomu, že nikdo z nich zatím o možné kandidatuře nemluví.

V nabídce Fortuny je také zpěvák Karel Gott nebo moderátor a herec Marek Eben. Eben je podle webové hry miliardáře Karla Janečka prezident21.cz čtvrtým nejvhodnějším kandidátem, na Hradě by ho rádo vidělo více než 10 tisíc uživatelů tohoto webu. Bookmakeři mu však nevěří, na jeho vítězství vypsali kurz 555:1.

Nejmenší šance ze všech nabízených jmen má lobbista Marek Dalík. Šanci, že by se dostal z věznice až na Hrad, ohodnotili bookmakeři kurzem 9999:1.

Podobně reálné je podle nich, že by se prezidentkou stala zpěvačka Jana Yngland Hrušková (3250:1) nebo že by na Hradě usedl předseda republikánů Miroslav Sládek (4000:1).

Reklama

Výběr článků

Načítám