Hlavní obsah

Víkend ještě nic moc, ale příští týden má být krásně a až 18 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne přinese relativně méně oblačnosti a příjemné teploty. Ochlazení dorazí v neděli, kdy bude přes naše území přeházet studená fronta, která přinese četné srážky a do vyšších poloh i sněžení. Výhled na příští týden slibuje slunečné počasí a teploty šplhající až k 18 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V průběhu čtvrtka bude počasí ještě ovlivňovat rozpadající se studená fronta, která v minulých dnech přinesla četné srážky. Převládat bude zataženo až oblačno, ale v průběhu dne se bude od jihu vyjasňovat na polojasno. V Čechách se nejvyšší teploty dostanou na 9 až 13 stupňů, na jihovýchodě Moravy se mohou šplhat až k 17 stupňům.

V pátek bude zprvu pokračovat oblačné počasí, které ojediněle doprovodí ranní mlhy a teploty od šesti do dvou stupňů. Přes den se místy dočkáme i polojasné oblohy. V Čechách zůstanou odpolední maxima mezi 9 a 13 stupni, na východě republiky bude opět tepleji a to mezi 13 a 17 stupni.

Sobota přinese polojasnou či skoro jasno oblohu. Ráno budou teploty klesat na 4 stupně až nulu, přes den se dostanou na 10 až 14 stupňů,” uvedla Honsová, podle níž se ve večerních hodinách dočkáme na severu přibývání oblačnosti.

To bude symbolizovat přechod studené fronty, která přejde přes naše území od severovýchodu. V neděli tak bude převládat oblačné počasí s deštěm, který bude od vyšších poloh přecházet ve sněžení. Ranní minima klesnou na -1 až 3 stupně, přes den se budou teploty pohybovat do 10 stupňů.

V příštím týdnu by mělo převládat počasí s minimem oblačnosti a teplotami, které se v odpoledních maximech budou postupně šplhat až k 18 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám