Hlavní obsah

Špičky STAN se radí s Krejčířovým člověkem

• Aktualizováno

Špičky hnutí Starostů a nezávislých (STAN) jsou v kontaktu se zlínským podnikatelem Michalem Redlem. Ten byl v minulosti stíhán spolu s uprchlým podnikatelem Radovanem Krejčířem a soudům se vyhnul jen díky tomu, že má lékařské potvrzení o vážné duševní chorobě. V pondělí o tom informoval Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Petr Horník, Právo

Europoslanec Stanislav Polčák

Článek

Stanice se odkazuje na e-mailovou korespondenci mezi pražskými zástupci hnutí a europoslancem Stanislavem Polčákem. Straničtí kolegové se na Polčáka obrátili stran doporučení k nominacím do magistrátních firem a na další posty.

Europoslanec měl následně e-mail přeposlat právě Redlovi, který měl v minulosti spolu s Krejčířem stát v kauze několika daňových úniků.

Polčák nejprve konzultaci připustil, posléze však uvedl, že se chtěl obrátit pouze na Redlova otce, který však nemá e-mailovou schránku, a proto dokument poslal jeho synovi.

„Petr Redl byl, stejně jako jiní podporovatelé hnutí z řad expertů, prostřednictvím svého syna Michala pouze požádán o konzultaci, zda nezná odborníky v oblasti energetiky či vodárenství. Ani Petr Redl, ani jeho syn Michal Redl v žádném případě neurčují politiku STAN,” sdělil později ČTK mluvčí STAN Karel Kreml.

Podle rozhlasu mají určité kontakty s Redlem i další členové STAN, kteří však tvrdí, že o vazbách na Krejčíře nevěděli. Stanice uvádí šéfa hnutí Petra Gazdíka, zlínského primátora Miroslava Adámka či jeho náměstka Ondřeje Bětáka.

Je s podivem, že takto funguje člověk, který se vyhnul soudům díky tomu, že nebyl schopen vnímat trestní řízení, připomněl Radiožurnál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám