Hlavní obsah

Krejčířova menší vila jde zpět do dražby

Právo, Jakub Bartosz
Praha

Exekutorský úřad poslal znovu do dražby tzv. menší vilu uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře (47) v pražských Černošicích. Akce startuje podle zjištění Práva 7. února s vyvolávací cenou 12,9 miliónu, dříve to bylo 17,2 miliónu korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jedna z vil podnikatele Radovana Krejčíře v Karlštejnské ulici v pražských Černošicích.

Článek

Loni se nakonec do licitace o dům v odhadované ceně zhruba 26 miliónů korun nikdo nepřihlásil, protože stavba je v mizerném stavu.

Dražbu nyní znovu vyhlásil exekutorský úřad v Brně, který má elektronickou akci na starost. Zájemci musí složit jistinu pět miliónů, minimální příhoz je 10 tisíc korun.

Začne se vyvolávat na polovině odhadu

„Vyvolávací cena je na polovině odhadní ceny, je to kvůli opakování dražby,“ řekl v úterý Právu mluvčí Exekutorské komory ČR Petr Vorlíček. „Zájemci nejsou evidováni, zatím je ještě brzy,“ dodal.

Prvorepubliková cihlová vila stojí v Karlštejnské ulici. Původně byl tento dvoupatrový dům s terasou, vnitřním bazénem a zahradou postaven jako rodinné sídlo. V současnosti ale chátrá.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Radovan Krejčíř (vlevo) u soudu v Johannesburgu

Ve hře je také stále dražba velké vily v Černošicích, kterou Krejčíř proslavil kromě luxusu zejména tím, že z ní v roce 2005 uprchl policistům, kteří ho přišli zatknout.

Krejčířova manželka Kateřina tvrdí, že budova do exekuce nepatří, protože je její. Koupila ji prý za 23 miliónů od Krejčířova otce.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám