Hlavní obsah

Krejčíř dosáhl zmírnění podmínek svého věznění v JAR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Jihoafrický soud vyhověl žádosti Radovana Krejčíře o zmírnění přísných podmínek ve vězení, kde si český občan v JAR odpykává trest 35 let odnětí svobody a čeká na další proces. Uvedl to ve čtvrtek jihoafrický zpravodajský portál IOL. Upřesnil, že Čech bude mít nově pravidelný přístup k telefonu a k psychologické a lékařské péči.

Foto: repro, Novinky

Radovan Krejčíř u soudu v JAR (archivní záběr)

Článek

Po sérii obvinění, že plánoval útěky z věznice, byl Krejčíř umístěn na samotku a nemohl kontaktovat své právníky či příbuzné. [celá zpráva]

Také si stěžoval, že mu byly odepřeny služby psychologa. Nakonec prý vyhlásil hladovku. [celá zpráva]

Ve středu podle IOL soud nařídil vězeňské správě, aby podmínky, za kterých je Krejčíř vězněn, zmírnila. Kromě jiného bude například moci telefonovat i svým příbuzným v Česku. „Ovšem veškeré hovory s jeho matkou a finanční sponzorkou Naděždou Krejčířovou budou smět (jihoafrické) státní orgány nahrávat,” upřesnil zpravodajský portál.

Únos, mučení a další

Krejčíř si v JAR začal odpykávat trest za únos a mučení a je obžalován ještě v několika dalších kauzách. Ve středu stanul před jihoafrickým soudem kvůli obvinění z pokusu o útěk z vězení. Podle jihoafrických médií byl spoután a spolu s ním se na lavici obžalovaných ocitlo dalších sedm osob. Jednání soudu v této záležitosti má pokračovat 5. prosince.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

V České republice byl Krejčíř pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Teplárny Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5, za což dostal souhrnný trest 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal nepravomocně za mříže na 15 let mimo jiné za přípravu vraždy celníka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám