Hlavní obsah

Sobotka chválil Chovance, chce od něj další růst policejních platů

Novinky, zpe, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek sešel na bilanční schůzce s šéfem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD). Sobotka ministra převážně chválil. Chovanec by se měl podle předsedy vlády zasadit o to, aby rozpočet resortu v roce 2018 umožnil další zvýšení platů příslušníků bezpečnostních sborů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (vpravo) s ministrem vnitra Milanem Chovancem

Článek

„Většina cílů byla dosažena, povedlo se stabilizovat resort vnitra. Nebylo jasné, kdo je policejní prezident, policisté byli demotivováni,“ uvedl Sobotka na brífinku po schůzce s Chovancem.

Zdůraznil, že se zvýšil počet policistů i hasičů a že každý rok klesá kriminalita. „Chci potvrdit, že bezpečnost je klíčovou prioritou vlády, a bude i v následujících měsících,“ řekl premiér.

Migrační krize se uklidnila, hodnotil Chovanec

Za prioritu pro vnitro označil přípravu rozpočtu na rok 2018. „Bude důležité, aby se podařilo připravit takový návrh rozpočtu, aby to umožňovalo posilování bezpečnosti, a aby nám to umožnilo zlepšit odměňování hasičů a policistů,” uvedl premiér.

„Když obchodní domy nabízejí nástupní plat 25 tisíc a policisté začínají na 18, není se pak čemu divit,“ podotkl k tomu Chovanec. Problém chce řešit možností finančního bonusu pro nastupující příslušníky.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka také konstatoval, že resort vnitra hrál důležitou roli v rámci migrační krize, když trval na dodržování pravidel. „Migrační krize se v poslední době uklidnila, ČR drží pozici tak, jak slíbila. Do konce roku máme v rámci kvót 12 lidí, další nepřijdou,“ bilancoval Chovanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám