Hlavní obsah

Sobotka: Babišův amatérismus spustil kolem EET lavinu lidové tvořivosti

Právo, Novinky, zpe, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) navázal na pondělní mediální hádky a znovu se opřel do ministra financí Andreje Babiše (ANO) kvůli jeho návrhu na změnu elektronické evidence tržeb (EET). Jeho nápad označil za amatérismus, který spustil lavinu lidové tvořivosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Sobotka tak narážel na to, že kromě Babiše nyní navrhují změnit EET i lidovci. Ti chtějí z evidence vyjmout farmářské trhy a poplatníky s ročním obratem vyšším než 414 tisíc korun, kteří uplatňují paušál. Pravicová opozice zase navrhuje zrušit evidenci úplně.

„Děje se přesně to, před čím jsem varoval minulý týden na jednání koaliční rady. Amatérismus ministra financí Babiše spustil lavinu další lidové tvořivosti kolem změn v EET. Přístup ČSSD je stále stejný, nebudeme podporovat oslabování a demontáž EET,“ sdělil Právu Sobotka.

Čím více bude podle něj výjimek, tím je to větší nespravedlnost vůči těm, kdo EET budou muset mít.

Andrej Babiš o EETVideo: Barbora Zpěváčková, Novinky

„A ruku na srdce, třeba farmářské trhy – opravdu si myslíte, že tam prodávají jen malí farmáři? Nebude to jen další cesta k obcházení zákona?“ zeptal se řečnicky.

Kvůli EET se Babiš se Sobotkou hádá už od minulého týdne. Premiéra rozčilil návrh šéfa státní kasy vyjmout z evidence e-shopy a podnikatele vydělávající pod 250 tisíc za rok. Po pondělním jednání vlády Babiš Sobotku obvinil, že EET zpolitizoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám