Hlavní obsah

Trefa do černého. Zeman u vojáků vyzkoušel útočnou pušku

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelbu z útočné pušky Bren si vyzkoušel v pátek dopoledne prezident Miloš Zeman na vojenské střelnici ve Vršovicích u Loun. Jednou ranou zasáhl terč s obrysy figury zhruba doprostřed. K vojákům 41. mechanizovaného praporu prezident zavítal v rámci své třídenní návštěvy Ústeckého kraje.

Prezident Miloš Zeman na vojenské střelniciVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

Prezident střílel v sedu na židli, pušku měl na opěrce na stole. „Pan prezident střílí na papírový terč ve zkrácené vzdálenosti 15 metrů. Běžná vzdálenost při střelbě vojáků je 100 metrů,“ řekl nadporučík Václav Vonášek. Prezident původně avizoval, že bude střílet sedm ran, nakonec mu stačila jedna.

„Kam jsem to trefil?“ ptal se po svém výstřelu. „Je to někam do oblasti břicha pod žebry, solidní zásah,“ komentovali vojáci prezidentovu trefu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Prezident Zeman u vojáků zkoušel střelbu z pušky.

Prezident se pak setkal s vojáky praporu, prohlédl si i ukázku zbraní včetně obrněných transportérů Pandur. Vojáci praporu mají ve Vršovicích jen střelnici, jinak sídlí v Žatci. Jsou součástí 4. brigády rychlého nasazení, která pravidelně jezdí na zahraniční vojenské mise.

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Od vojáků prezidentova kolona směřuje do Podbořan, kde se hlava státu setká s místními představiteli i s občany na náměstí. V Podbořanech prezident svou třídenní, v pořadí již čtvrtou návštěvu Ústeckého kraje zakončí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám