Hlavní obsah

Horáček: Vsadil jsem si na Hillary sto tisíc, ale jsem nad věcí

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Český prezidentský kandidát Michal Horáček fandil v americkém klání o Bílý dům demokratické kandidátce Hillary Clintonové. Z její prohry se však nehroutí, i když kvůli ní přišel o sázku sto tisíc korun. Věří, že jako nový americký prezident republikán Donald Trump zklidní svou rétoriku. Řekl to ve středu v rozhovoru pro Právo.

Michal Horáček k prohrané sázce na vítězství Hillary ClintonovéVideo: Novinky

 
Článek

Horáček v rozhovoru prozradil, že si na Clintonovou vsadil už v únoru a s dobrým kurzem. „Chtěl jsem vsadit víc (než 100 tisíc), ale nevzali mi to,” řekl.

Dodal, že pokud mu chce někdo v návaznosti na jeho sázku vytknout, že „nic neví o starostech obyčejných lidí, kteří mají problém koupit si punčocháče, protože berou deset tisíc”, tak mu na to odpoví, že vsadil za své peníze.

Podle Horáčka je nejdůležitější, že výsledek amerických prezidentských voleb je výsledkem demokratického procesu. „Volby byly regulérní, občané Spojených států měli příležitost vyjádřit svůj názor a poslat do Bílého domu toho, koho většina z nich, co přišli k volbám, chtěla,“ řekl Právu Horáček.

Svět podle hráče

„Potěšilo mě, že paní Hillary Clintonová dodržela dobrou demokratickou tradici, zavolala osobně panu Trumpovi, přiznala svou porážku a poblahopřála mu k vítězství. Těch lidí, kteří v hrůze z toho, že prohráli, utíkají z různých míst zadními vchody, těch si nevážím,“ dodal.

Na svět se prý Horáček kouká z herní perspektivy. „Hráč musí být v okamžiku prohry i výhry nad věcí,“ podotkl. Dodal, že situaci musí umět přijmout s lehkým úsměvem.

Michal Horáček k nově zvolenému prezidentovi Donaldu TrumpoviVideo: Novinky

Obavy z nové Trumpovy funkce Horáček nemá, i když se v kampani americký kandidát dopustil řady ostrých vyjádření. „Soudím, že to bylo součástí kampaně, a usilovně doufám v to, že až bude americkým prezidentem, zklidní svou rétoriku a nesplní to, čím hrozil. Že USA budou mít dál na srdci akceschopnost Severoatlantické aliance a s EU budou mít dobré vztahy,“ uzavřel Horáček.

Podle Horáčka je to důležité nejen pro Evropskou unii a Česko, ale i pro samotné Spojené státy. „Věřím, že se bude (Trump) chovat jinak než dosud. A mé víře nahrává i to, že jeho projev poté, co bylo zřejmé, že se stal budoucím prezidentem, byl mnohem klidnější,” dodal Horáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám