Hlavní obsah

Napodruhé již vláda zprávu o Zemanově cestě na Rhodos schválila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vláda v pondělí napodruhé schválila zprávu o cestě prezidenta Miloše Zemana na Rhodos. Minulý týden projednávání přerušila, neboť pro schválení nebylo dost hlasů.

Foto: KPR

Prezident Miloš Zeman hovoří na rhodské konferenci Dialog civilizací. Vpravo Vladimir Jakunin

Článek

O schválení cesty na konferenci Dialog civilizací na řeckém ostrově, kterou pořádá ruský podnikatel a spolupracovník ruského prezidenta Vladimira Putina Vladimir Jakunin, v pondělí informoval mluvčí kabinetu Martin Ayrer.

Proti schválení vystoupili ministři všech tří koaličních stran - Jiří Dienstbier (ČSSD), Daniel Herman (KDU-ČSL) a Robert Pelikán (ANO).

„Vláda schválila zprávu o pracovní cestě prezidenta republiky Miloše Zemana do Řecké republiky,” oznámil na Twitteru.

„Hlasoval jsem pro schválení, a to z toho důvodu, protože tak jako tak, se ta cesta zaplatí ze státního rozpočtu. A zastávám názor, že by takové věci měli být spíše řešeny před cestou samotnou. A to na úrovni premiéra, případně ministra zahraničních věcí,“ řekl po jednání vlády vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Český prezident se konference účastnil už poněkolikáté. Předloni za to sklidil kritiku opozice. Ve svém projevu hovořil hlavně na téma tzv. Islámského státu, který přirovnal k rakovině.

Kvůli konferenci se Zeman nezúčastnil v Izraeli pohřbu tamního bývalého prezidenta a premiéra Šimona Perese, na nějž se sjelo mnoho světových státníků. Zastoupili ho premiér Bohuslav Sobotka a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD).

Cesta vyšla na 300 tisíc korun bez nákladů na dopravu a ochranku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám