Hlavní obsah

Blanka, nový přechod a uzavírka udělaly z Dejvic dopravní peklo

Novinky, ale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dopravní peklo, tak označují řidiči průjezd pražským Vítězným náměstím. Kromě toho, že dopravu v místě zkomplikovalo otevření tunelu Blanka, situaci zhoršila ještě uzavírka pražské tepny - Korunovační ulice na začátku letošního července. Uzavírka potrvá až do konce letošního roku. Navíc na výjezdu z kruhového objezdu přibyl přechod pro chodce, který dopravu brzdí.

Dopravní opatření kolem Vítězného náměstí jsou nedostačující, stěžuje si vedení šesté městské částiVideo: ale, Novinky

 
Článek

„Dočasné uzavření Korunovační ulice primárně zatížilo Svatovítskou ulici, která teď musí pojmout daleko větší počet aut, a tím se komplikuje dopravní situace kolem celého Vítězného náměstí,“ popsal situaci Martin Churavý, mluvčí šesté městské části.

Dopravě by výrazně pomohlo propojení Evropské a Svatovítské ulice. To ale podle vedení hlavního města není možné uskutečnit ze dne na den. Začala proto platit alespoň dílčí opatření.

„Jedním z nich je úprava světelné signalizace u výjezdu z Vítězného náměstí směrem do Svatovítské ulice. V ulici Jugoslávských partyzánů byl také prodloužen pruh pro autobusy o osmdesát metrů a autobusy od Prašného mostu projíždějí Svatovítskou ulicí po tramvajovém tělese až ke kruhovému objezdu,“ řekl Novinkám tiskový mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Radnice Prahy 6 ale spokojená není. „Aktuálně přijatá dopravní opatření jsou pouze dílčího charakteru a týkají se převážně veřejné dopravy. Mimořádně komplikovaná dopravní situace si ovšem žádá výrazně komplexnější řešení,“ uvedl Churavý.

Praha 6 chce uzavřít výjezd z Blanky

Vedení radnice proto chce, aby se uzavřel výjezd z tunelu Blanka na Prašném mostě. Chce mimo jiné urychlené zbudování záchytných parkovišť a zákaz vjezdu kamiónů do Patočkovy a Evropské ulice. [celá zpráva]

Mezi dalšími požadavky je otevření podzemních garáží na Prašném mostě a ve Studentské ulici, umístění takzvané světelné závory v Roztocké ulici a měřicích stanic v Patočkově a Svatovítské ulici, v ulici Jugoslávských partyzánů a na Veleslavíně, zprůjezdnění ulice U Vorlíků a obrácení jednosměrky v Pelléově ulici a mimoúrovňová křižovatka Vypich.

Reklama

Výběr článků

Načítám