Hlavní obsah

Hašek použil pro volební kampaň parodii na Babiše

– Brno
Právo, vtk, mh

V brněnském vědecko-zábavním parku VIDA! zahájil ve středu odpoledne volební kampaň ČSSD pro podzimní krajské volby její jihomoravský lídr a současný hejtman Michal Hašek. Kromě volebního programu představil s náměstky Romanem Hanákem a Markem Šlapalem také novou volební aplikaci vytvořenou ke stažení zdarma pro mobilní telefony. Aplikace se jmenuje mH, což znamená můj hejtman.

Foto: Právo

Hejtman Michal Hašek představuje novou antibabišovskou aplikaci pro operační systém Android senátorovi Zdeňku Škromachovi.

Článek

Kromě volebního programu či kandidátů obsahuje i interaktivní hru, která se trefuje do šéfa ANO Andreje Babiše – Andreji, nezlob se! Jde o obdobu stolní hry Člověče, nezlob se!

Hra, při níž hráč postupuje po hodu virtuální kostkou, se ani netají tím, že jde o parodii na lídra ANO. Na jednotlivých políčkách, kam se hráč s figurkou dostane, mu totiž dává v desítkách nejrůznějších pokynů úkoly či tresty karikatura Babiše. Postup komentuje z mobilu Babišův hlas, o který se postaral imitátor Petr Jablonský.

Hra Andreji, nezlob se!

Například na políčku třináct hráč uslyší: „Chutnaly ti moje koblihy? Tak postupuješ o tri políčka vpred…“ Jinde zase na něj hlas předsedy ANO zahlaholí: „Já a druhý nejbohatší Čech? Je to nezmysel. Nevím, jak k tomu pan Motejlek prišel. A ty dve kola stojíš…“ nebo „Tak, ako jestli ja som česky Berlusconi, tak ty iděš o tri polička zpeť…“ a podobně. Pokyny se zobrazují písemně také v komiksových bublinách.

„Jde hlavně o nadsázku a recesi, i když je pravda, že k vytvoření řady imitovaných hlášek sloužila jako podklad skutečná vyjádření pana Babiše,“ uvedl Hašek. Aplikace je ke stažení na internetovém serveru Google Play a od čtvrtka bude k dispozici pro všechny systémy.

Hra Andreji, nezlob se!

Na jižní Moravě se v nadcházejících krajských volbách očekává především střet mezi vítězem minulých voleb, jimž je ČSSD, a hnutím ANO, v jehož čele stojí šéf brněnské městské policie Bohumil Šimek. Volební průzkumy dávají opět šanci na vítězství ČSSD.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Sociální demokracie stojí v čele regionu v koalici s lidovci. Hašek i představitelé KDU-ČSL si v minulosti tuto spolupráci pochvalovali. Jihomoravský hejtman naznačil, že by mohla pokračovat i po volbách, ale zároveň připustil, že je připraven jednat o spolupráci také s představiteli dalších stran zvolených do krajského zastupitelstva.

Reklama

Výběr článků

Načítám