Hlavní obsah

Meteorologové varují před vysokými teplotami

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové ve čtvrtek vydali výstrahu před vysokými teplotami. Platí pro celou republiku s výjimkou Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Varování pro západní oblasti republiky platí od pátku do neděle, pro východní část území od soboty do pondělí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Víkend přinese nejvyšší teploty od 29 do 34 stupňů.

Článek

„V pátek očekáváme nejvyšší denní teploty od 27 do 31 stupňů a v Čechách místy až 33 stupňů. Nejtepleji by mělo být o víkendu s nejvyššími teplotami od 29 do 34 stupňů,” uvádí varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Vedle toho poukázal i na „extrémně podprůměrný stav stratosférického ozónu” a s tím související vysoké denní hodnoty UV indexu.

Kvůli horku meteorologové lidem doporučují omezit pobyt na přímém slunci, používat krémy s vysokým UV faktorem a konzumovat dostatečné množství tekutin.

„Období s tropickými teplotami bude ukončeno přechodem studené fronty od západu pravděpodobně v průběhu pondělí,” doplnil ČHMÚ. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám