Hlavní obsah

Zeman by už znovu vedle Konvičky nevystoupil

Novinky, zpe
Praha

Prezident Miloš Zeman by už po boku extremisty Martina Konvičky nevystoupil. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček v úterý Novinkám řekl, že situace, která nastala loni 17. listopadu, se opakovat nebude. Hlava státu tehdy vystoupila na pražském Albertově vedle představitelů tehdejšího Bloku proti islámu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Zeman s Martinem Konvičkou na Albertově 17. listopadu 2015

Článek

Na dotaz Novinek, co Zeman říká na nedělní Konvičkovu nepovedenou recesi a zda by vedle extremisty znovu vystoupil, Ovčáček odpověděl, že k tomu není důvod. „Pan prezident má své názory, jsou důležitá setkání s občany v krajích. Není potřeba další vystoupení na stejném pódiu jako Konvička, není potřeba takovou věc opakovat,“ sdělil Novinkám.

„Taková situace, jako byla vloni 17. listopadu, se opakovat nebude,“ podotkl mluvčí.

Konvička vyvolal rozporuplné reakce svým nedělním vystoupením na Staroměstském náměstí v Praze, při kterém předstíral útok Islámského státu a vyvolal tím velkou paniku. [celá zpráva]

Panika v restauraci po nedělní akci konvičkovců na Staroměstském náměstí Video: Tomáš Ságl

Ovčáček si neodpustil rýpnutí do skupiny Ztohoven, která loni v září na Hradě vyměnila prezidentskou standartu za obří červené trenýrky. „Zcela srovnatelný je i počin hochů ze skupiny sto hoven, která odvysílala atomový výbuch,“ podotkl mluvčí s poukazem na Konvičkovu akci. Recesisté před několika lety vpašovali do televizního vysílání imitaci jaderného výbuchu.

Požadovat odškodnění? Drzost, míní Zeman

„Stejně tak pronesení plynové pistole do areálu Hradu je rovněž podobnou akcí, která může vyvolat obdobný poplach,“ uvedl Ovčáček. Narážel tak na reportéry deníku MF Dnes, kterým se i přes zvýšená bezpečnostní opatření na Hradě podařilo přes kontrolu propašovat dva nože a plynovou pistoli.

Mluvčí také tlumočil Zemanův názor na požadavek čtyř Čechů, kteří byli uneseni v Libanonu. Ti chtějí po ČR odškodné 40 miliónů korun. [celá zpráva]

„Pan prezident považuje za nehoráznou drzost požadovat od státu finanční odškodnění. Zmínění by měli zaplatit veškeré náklady, které státu vznikly,“ sdělil Ovčáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám