Hlavní obsah

Sladce jsem se usmál pln radosti, komentoval nepřijetí protikuřáckého zákona Zeman

Prezident Miloš Zeman neschválení protikuřáckého zákona přivítal. Po skončení Žofínského fóra novinářům přiznal, že má radost. Normu by podle svých slov nemohl jako silný kuřák vetovat. Byl by prý ve střetu zájmů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Všimněte si, jak jsem se sladce usmál pln radosti, že tento zákon neprošel, protože jsem řekl, že bych byl v konfliktu zájmů, neboť bych ho nemohl vetovat jako silný kuřák. A když neprošel, mám radost," řekl Zeman na novinářský dotaz.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček nicméně pro Právo uvedl, že by prezident normu vetoval.

Odpovědi na otázku, co říká na koaliční spor, protože hnutí ANO podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nepodpořením zákona porušilo koaliční smlouvu, se Zeman vyhnul. Řekl, že koaliční rada se na téma protikuřáckého zákona svolávala několikrát. "Znáte stupňování slova nepřítel? První stupeň nepřítel, druhý stupeň úhlavní nepřítel, třetí stupeň koaliční partner," doplnil svůj oblíbený bonmot.

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Sněmovna takzvaný protikuřácký zákon neschválila, byť v dřívějším dílčím hlasování odmítla navrhovaný úplný zákaz kouření v restauracích. Normu, která měla omezit taky prodej a podávání alkoholu, podpořilo v závěrečném hlasování jen 80 ze 175 přítomných poslanců. Chybělo tedy osm hlasů. Proti bylo 42 členů dolní komory. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám