Hlavní obsah

Na interpelace dorazil pouze premiér. Jako kůl v plotě, komentoval Stanjura

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Ministerská lavice ve čtvrtek ráno zela prázdnotou. Na písemné interpelace poslanců na členy vlády dorazil pouze šéf kabinetu Bohuslav Sobotka (ČSSD). Celá řada ministrů se omluvila. To pobouřilo pravicovou opozici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Když se podíváte doprava a doleva, musíte se cítit jako kůl v plotě, pane premiére,“ prohlásil u řečnického pultíku předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Ministři podle něj neplní svoje základní úkoly a povinnosti, které mají.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ministerská lavice zela ve čtvrtek ráno prázdnotou.

„Ministři se neobtěžují sem přijít. Žádám pana premiéra, aby si ve své vládě zjednal pořádek. Vám osobně děkuju, že tady jste,“ dodal Stanjura.

Dorazili Herman a Ťok

Asi po hodině od začátku schůze dorazil do sálu ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) a ministr dopravy Dan Ťok (ANO).

Není to však poprvé, kdy vláda čtvrteční interpelace ignorovala. Už dříve se několikrát stalo, že řídící Sněmovny musel kvůli nízké účasti členů kabinetu schůzi přerušit. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Foto: ČTK

Zbyněk Stanjura

Foto: Milan Malíček, Právo

Odvolaný ředitel ÚSTR Daniel Herman.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Dan Ťok

Paradoxem je, že to byla právě ČSSD, která v minulém volebním období ještě jako opoziční strana kritizovala nezájem o interpelace ze strany ministrů. Po usednutí jejích členů do vládních lavic se však situace opakuje. Stejně či velmi podobně jsou na tom s účastí i ministři za ANO a KDU-ČSL.

Výběr článků

Načítám