Hlavní obsah

Víkend doprovodí oblačné počasí s přeháňkami. Oteplí se až příští týden

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblačné počasí s četnými přeháňkami bude pokračovat až do konce týdne. V úvodu toho příštího by měla dorazit studená fronta, která na vrcholky přinese sněhové srážky a do nížin po ránu četné přízemní mrazíky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK/AP

Článek

V průběhu čtvrtka bude na naše území proudit chladnější vzduch od severozápadu a odpoledne se přidají i srážky. Teploty by se měly dostat na 10 až 14 stupňů Celsia.

V noci na pátek by mělo být relativně málo oblačnosti, což srazí ranní minimální teploty na 6 až 2 stupně, přičemž zejména na východě území se mohou ojediněle objevit přízemní mrazíky. „V průběhu dne bude od západu znovu přibývat oblačnosti i srážek a odpolední maxima se budou pohybovat mezi 12 a 16 stupni,” doplnila Honsová.

V sobotu bude převládat oblačno až zataženo, zpočátku opět s přeháňkami. V průběhu dne bude oblačnosti ubývat na polojasno. Ranní minima klesnou na 9 až 5 stupňů, přes den se teploty dostanou na 14 až 18 stupňů.

Rovněž v neděli bude pokračovat počasí s velkou oblačností, kterou v průběhu dne od západu doplní četné přeháňky. Ty mohou být na vrcholcích hor i sněhové. Velmi rozdílné budou s ohledem na postupující frontální systém odpolední maxima. Zatímco v nejzápadnějších oblastech Čech se teploty dostanou pouze na 10 stupňů, v Praze by mohlo být až 15 a na Moravě a ve Slezsku až 20 stupňů Celsia. Ranní minima se budou pohybovat  mezi 8 a 4 stupni.

Výhled na pondělí předpokládá převažující polojasno, přičemž na východě republiky může být i oblačno. Ranní minima při zmenšené oblačnosti budou klesat na 4 stupně až nulu, přičemž meteorologové očekávají četné přízemní mrazíky. Odpolední teploty budou stoupat na 9 až 13 stupňů.

Polojasno by mělo být i v úterý. Ranní minima opět klesnou ke 4 stupňům až nule a bude se opakovat i hrozba přízemních mrazíků. Přes den by se měla rtuť šplhat k 10 až 14 stupňům.

Od středy by se mělo postupně oteplovat až k 20 stupňům, bude však zároveň přibývat oblačnosti, kterou doprovodí občasné přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám