Hlavní obsah

Policie šetří, zda Babišovi někdo hacknul e-mail. Jen blafují, míní šéf ANO

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté prověřují, jestli se někdo nenaboural do e-mailové schránky ministra financí Andreje Babiše (ANO). Novinkám to potvrdil přímo Babiš. Je však přesvědčen, že se jedná o blafování.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Navštívila mě policie a pokládala mi nějaké otázky. Ale myslím, že nemám hacknuté maily, že je to bluff,“ řekl Novinkám Babiš. Podle něj chce někdo zřejmě vytvořit atmosféru, že nebyla napadena pouze schránka premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Tomu se hackeři nabourali do pošty ke konci loňského roku. Neonacisté část premiérovy korespondence zveřejnili na extremistickém webu White Media. [celá zpráva]

E-maily za sto tisíc

Oba případy řeší Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. „Vedeme to v rámci prověřování. Víc k tomu v tuto chvíli nebudeme říkat,” řekl serveru Neovlivni.cz. k hacknutí Babišovy schránky ředitel protimafiánského útvaru Robert Šlachta.

Podle informací Novinek zavolal do deníku Blesk anonym, který nabízel Babišovu korespondenci k prodeji za sto tisíc. „Mluvil také hlavně o e-mailech expremiéra Jana Fischera,“ sdělil Novinkám důvěryhodný zdroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám