Hlavní obsah

Bělobrádek: Informace o výkupném za unesené Češky není správná

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Informace týdeníku Respekt, že Česká republika zaplatila za dvě Češky unesené v Pákistánu výkupné ve výši šest miliónů dolarů, není podle vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) správná. „To, že někde něco vyjde, neznamená, že by bylo něco zaplaceno,” prohlásil v úterý šéf lidovců.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Článek

Bělobrádek zdůraznil, že v médiích se řeší spekulace. „Informace není správná, zase je to spekulace. Když něco vychází v novinách, neznamená to, že je to pravda,“ uvedl vicepremiér.

Popřel tak informaci týdeníku, který v neděli zveřejnil, že Česko za Hanu Humpálovou a Antonii Chrásteckou, které byly uneseny v Pákistánu, zaplatilo v přepočtu 145 miliónů korun.

Předseda lidovců také prohlásil, že nepovažuje za šťastné, aby se na plénu Sněmovny probírala jak kauza unesených Češek v Pákistánu, tak případ unesených Čechů v Libanonu. To požaduje opoziční TOP 09 i ODS.

Související téma:

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda vlády, ministr pro vědu, výzkum a inovace a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Jsou to věci národní bezpečnosti v utajeném režimu, nepatří to na otevřené jednání. Měli by to na utajeném jednání probrat kontrolní výbory,“ míní Bělobrádek.

Reklama

Výběr článků

Načítám