Hlavní obsah

Silný vítr lámal stromy a převracel kamióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silný vítr, před kterým varovali meteorologové, ve středu zaměstnával hasiče. Poryvy, které na vrcholcích hor dosahovaly rychlosti orkánu, měly vedle polámaných stromů a poškozených střech na svědomí i převrácené kamióny.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto

Článek

Dvojici kamiónů podle informací jihomoravských hasičů převrátil vítr na tahu z Brna do Svitav. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Kolem poledne převrátil vítr u Krhova na Blanensku první kamión. Policisté vytvořili objízdnou trasu, na níž se pak v důsledku poryvů převrátil druhý nákladní vůz.

Kvůli spadlému stromu musel být po poledni zastaven provoz na trati mezi Ústím nad Orlicí a Mlýnickým Dvorem. Strom spadl na koleje v úseku Jablonné nad Orlicí–Těchonín. Náhradní autobusová doprava je zajištěna mezi stanicemi Jablonné nad Orlicí–Lichkov a Lichkov–Letohrad.

V Přerově hasiči zasahovali u pádu stromu, který spadl na dům a poškodil i dráty elektrického vedení.

Večer se vítr uklidní

Řadu výjezdů absolvovali kvůli větru i hasiči v Moravskoslezském kraji. Nejčastěji museli zasahovat v Ostravě a na Karvinsku.

„Šlo tradičně především o zlomené a nalomené stromy a silné větve. Například v Ostravě musela být minimálně na půlhodinu zastavena tramvajová doprava ulicí 1. Máje ve směru z Mariánských Hor do Vítkovic na Mírové náměstí, se zde do trolejí opřela třicetimetrová lípa,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Především popadané stromy a poničené střechy hlásili hasiči rovněž z Plzeňského, Ústeckého či Libereckého kraje. Výstraha meteorologů platí do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám