Hlavní obsah

Nenálepkujme lidi s opačným názorem, vyzval Zeman na Albertově

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý vystoupil na pražském Albertově s projevem na demonstraci, kterou na podporu jeho názorů svolalo hnutí Blok proti islámu.

BEZ KOMENTÁŘE: Shromáždění na podporu Miloše ZemanaVideo: Novinky

 
Článek

Zeman v projevu kritizoval manipulaci a vymývání mozků na úkor vlastního názoru. „Rádoby elity” se podle něj snaží zviditelnit tím, že se vydávají za názorové lídry.

Lidé nejsou podle prezidenta „plastelína, ani těsto”, které lze uhníst do určeného tvaru. „My, kteří jsme se zde sešli, se snažíme myslet samostatně,” dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Milan Malíček, Právo

NA Albertově promluvil prezident Miloš Zeman

Podle prezidenta jsou lidé vystaveni mediální masáži týkající se migrační krize. Je podle něj zapotřebí tolerance vůči odlišným názorům a právo tento názor vyjadřovat.

Nálepka není argument

„Opačný názor nesmí být ve skutečně svobodné společnosti umlčován a označován různými nálepkami nebo nadávkami jako je extremisté, xenofobové, islamofobové, rasisté, nebo fašisté,” dodal za potlesku davu. Nálepka či nadávka není podle Zemana argument.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na Albertově se 17. listopadu 2015 sešly stovky odpůrců islámu a podporovatelů Miloše Zemana.

Prezident dodal, že Češi nejsou xenofobní. Připomněl, že zde žije mnoho cizinců, kteří společnosti prospívají. „Ale jejich kultura je plně slučitelná s evropskými hodnotami. Není to kultura vrahů a není to kultura náboženské nenávisti,” dodal.

Závěrem se Zeman vyznal z toho, že hlas prezidenta by měl být „hlasem národa” a nikoliv „mediální troubou”. Vyslovil přání, abychom i nadále žili ve společnosti, kde bude pluralita názorů a ve společnosti, která nebude podléhat vymývání mozků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám