Hlavní obsah

Kleslová rezignuje na šéfku pražského ANO

– Praha • Aktualizováno
Právo, rsk

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová rezignuje na funkci pražské předsedkyně ANO. Právu to v úterý řekla s tím, že už má dost útoků proti své osobě. Primátorce a stranické kolegyni Adrianě Krnáčové zároveň popřála hodně štěstí při vyjednávání o nové pražské koalici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně ANO Radmila Kleslová.

Článek

„Už měsíc jsem nebyla na pražském klubu zastupitelů, přesto útoky vůči mně neustávají. Stále mě někdo obviňuje z toho, že jsem šedá eminence, která to ANO kazí, a to mě už nebaví. Nyní se na magistrátě bude vyjednávat o nové pražské koalici, tak jsem moc zvědavá, jak se to paní primátorce povede,“ řekla Právu Kleslová.

Kleslová minulý měsíc rezignovala na post místopředsedkyně ANO poté, co vyšlo najevo, že její advokátní kancelář měla smlouvu s polostátní energetickou firmou ČEZ, za což brala sto tisíc měsíčně. Minulý týden také po kritice odešla z vedení dvou městských firem.

Kleslová zůstává řadovou členkou a starostkou Prahy 10.

Kleslová svolává sněm pražského ANO

V prohlášení, které Kleslová později zaslala médiím, uvedla, že už dva měsíce čelí štvavé kampani, která ji dehonestuje, znechucuje a vybírá si daň ve formě zdraví.

„Dlouho jsem zvažovala, jak prokázat, že nejsem démonizovaným zákulisním hráčem, který, ač není součástí zastupitelstva hlavního města Prahy, údajně řídí jeho rozhodování. Hledala jsem konstruktivní řešení, které umožní identifikovat skutečné příčiny současných problémů a umožní těm, kteří tvrdili, že 's Kleslovou v zádech' nemohou Prahu řídit, aby se soustředili na práci a prokázali svoje politické, odborné i manažerské kvality,“ uvedla.

Proto se Kleslová rozhodla svolat sněm pražského ANO, kde chce dát k dispozici svoji funkci pražské předsedkyně hnutí.

Podle Kleslové neskončily útoky vůči její osobě i poté, co rezignovala z vedení Pražské teplárenské a PRE. „Moje výzva, aby trojkoalice opustila své funkce v dozorčích radách a představenstvech, byla ignorována, naopak diskuze nad mým angažmá neustále pokračuje. I tato skutečnost mne přesvědčila, že jde výhradně o plánovanou společenskou a politickou likvidaci mé osoby,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Kleslová jako místopředsedkyně ANO končí

Radmila Kleslová skončila ve funkci místopředsedkyně ANO, předsednictvo její rezignaci na úterním jednání přijalo. Starostkou Prahy 10 Kleslová zůstává. Svoje...

Výběr článků

Načítám