Hlavní obsah

Polčák chce přebalovací pulty na pánských záchodech

Právo, kab

Evropská komise by se měla zabývat zavedením přebalovacích pultů na pánských záchodech, prohlásil europoslanec za TOP 09 a STAN Stanislav Polčák. Za svůj nápad sklidil kritiku - prý se zabývá „hovínky“.

Foto: Petr Horník, Právo

Europoslanec Stanislav Polčák (TOP 09/STAN)

Článek

„Zavedení přebalovacích pultů na pánských záchodech. I takovými záležitostmi by se Evropská komise podle mého názoru měla zabývat. Jako otec dvou dětí jsem měl možnost tento nedostatek sám pocítit na vlastní kůži,“ svěřil se se svým problémem na Facebooku europoslanec.

Nelíbí se mu, že v restauracích a obchodních domech bývají přebalovací pulty obvykle jen na toaletách pro ženy. „Proto jsem společně s kolegyněmi z EPP – European People’s Party – vznesl podnět ke zvýšení počtu přebalovacích pultů na pánských záchodech a dal také jednou prostor i mužům v otázkách zrovnoprávnění,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Osobně by prý upřednostnil přebalovací pulty na dostupném místě pro obě pohlaví. „Řešíme tu genderovou rovnoprávnost, kvóty žen v politice, ale děcko kde přebalit chlap nemá, když se to naučí,“ podotkl Polčák.

Dobré téma, ale ne pro Evropskou komisi

Eurokomisařku Věru Jourovou Polčákův nápad potěšil. „Je mi to velmi sympatické, je to výborný nápad a dobrá inspirace pro provozovatele záchodů, pokud mají dát najevo, že se mají otcové víc starat o děti a mělo by jim to být umožněno,“ řekla Právu.

Nicméně se domnívá, že zavádění přebalovacích koutků na WC není věc, kterou by měla Evropská komise. „Je to na jiný typ akce než regulace ze strany Evropské unie.

Samozřejmě že my podporujeme to, aby v rámci rodin byli otcové více zapojeni, ale nejdeme do těchto detailů,“ dodala.

Jako zbytečnou vnímá Polčákovu aktivitu europoslanec Petr Mach (Svobodní).  „Europoslanec Polčák v Bruselu řeší hovínka, když tu máme migrační krizi. Ach jo, jako by bylo málo 'euronesmyslů',“ napsal na Facebooku.

Anketa

Měly by být přebalovací pulty i na pánských toaletách?
Ano
27,7 %
Ne
72,3 %
Celkem hlasovalo 3672 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám