Hlavní obsah

Praha opět vydává opencard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Praha začala ve středu odpoledne opět vydávat opencard. Ráno byl systém nefunkční kvůli chybě softwaru. Obnovit vydávání karet se podařilo i díky pomoci společnosti eMoneyServices (EMS), která je vlastníkem práv k projektu. Firma se s městem pře o 654 miliónů korun, které si nárokuje za údajné dluhy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Opencard

Článek

O obnovení vydávání karet informovali mluvčí EMS Martin Opatrný a předseda představenstva městské firmy Operátor opencard Ondřej Felix.

Původně město předpokládalo, že k výpadku vydávání karet by mohlo dojít ve čtvrtek.  Pracovníkům kartového centra to oznamovala to hláška systému s tím, že končí platnost licence. K výpadkům ostatně docházelo i v minulosti poté, co EMS ukončila systému technickou podporu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kvůli výpadku město lidem, kterým končí platnost opencard, případně by si ji chtěli nově pořídit, doporučilo, aby využili papírové kupóny. Ty se dají pořídit od jara.

EMS dlouhodobě odpovědnost za problémy odmítá, město naopak podle slov primátorky Adriany Krnáčové (ANO) nehodlá ustupovat nátlaku  a „pokračovat v nesmyslném plýtvání veřejných prostředků za systém, který dosud stál 1,7 miliardy korun, a jediná úloha, kterou dnes plní, je nahrazovat papírovou tramvajenku plastovou kartičkou s čipem“.

Kartu si pořídilo zhruba 1,2 miliónu lidí. Aktivně ji využívá kolem 700 000 osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám