Hlavní obsah

Vilu mi našla realitka, tvrdí po dvou týdnech mlžení Mynář

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář našel vilu v pražských Strašnicích, kterou koncem loňského roku pořídil za 5,5 miliónu korun, prostřednictvím realitní kanceláře MM reality. V pondělním rozhovoru pro Lidové noviny to uvedl sám Mynář.

Foto: Petr Horník, Právo

Vratislav Mynář

Článek

Při vyjednávání s tehdejším majitelem domu, advokátem Vítem Širokým, ho zastupovala brněnská advokátní kancelář Jiří Jestřáb & Richard Tománek.

Podle listu byli oba hlavní představitelé kanceláře jedněmi z hlavních sponzorů prezidentské volební kampaně Miloše Zemana. Jestřáb daroval 1,05 miliónu korun, Tománek 800 tisíc. Sponzorské dary právníci posílali i Straně práv občanů. Jestřábova dcera Barbora v roce 2013 nastoupila jako konzultantka do právní sekce kanceláře prezidenta.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V rozhovoru Mynář odmítl sdělit výši svého majetku. Uvedl, že se mu v minulosti povedly obchody v řádu stovek miliónů.

Podezřele levný nákup

Mynář koupil nemovitost v pražských Strašnicích nebývale levně, což vzbudilo pochybnosti o celé transakci. Podle odborníků na reality odpovídá suma zhruba ceně pozemku. Sám kancléř upozornil na to, že dům je ve velmi špatném stavu a potřebuje rozsáhlou rekonstrukci.

Bez zajímavosti není ani skutečnost, že advokát Široký mimo jiné zastupoval i kontroverzního lobbistu Romana Janouška.

Kromě nákupu vily vyvolává v případě Mynáře otázky také udělení bezpečnostní prověrky. Podle dřívějších spekulací médií je možné, že NBÚ kancléřovi prověrku neudělí. Údajně mohou vadit některé jeho podnikatelské kontakty. Mynář to opakovaně odmítl. Podle některých odborníků by hradnímu kancléři získání prověrky mohl zkomplikovat i nákup strašnické vily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám