Hlavní obsah

Pojďme společně na kebab, šikují se Okamurovi odpůrci

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kritici protiislámského textu hnutí Úsvit se šikují k protestu. Zatímco Okamurův stranický kolega vyzýval v „návodu“, jak přistupovat k muslimům v ČR, k bojkotu muslimských prodejen, například fastfoodových stánků s kebaby, jeho odpůrci nyní pořádají hromadnou protiakci, při které chtějí co nejvíc lidí nahnat právě do těchto podniků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura

Článek

Celonárodní den kebabu, jak akci nazývají organizátoři, by měl proběhnout v pátek v 18 hodin. „Společně si dáme všichni,“ vyzývají pořadatelé.

Na Facebooku už k události vznikla stránka Kebabem proti debilitě, která má přes osm tisíc příznivců. „Pojďme společně celý národ na kebab! Obsadíme všechny stánky s kebabem! Okamura nás nezastaví, nesebere nám naše kebaby!“ stojí na webu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Organizátoři vymysleli také vegetariánskou verzi protestu nazvanou Falafel pro Tomia. Falafel je další oblíbený arabský pokrm, ale na rozdíl od kebabu bezmasý. „Kdo bude mít chuť, může se při jezení falafelu a postupném zahalování, které s ním samozřejmě souvisí, vyfotit a sdílet,“ nabádají organizátoři.

V reakci na sporný článek zahraničněpolitického odborníka Úsvitu Jiřího Kobzy, jenž schválil i předseda hnutí, vznikla na Facebooku také recesistická skupina Kebab pro Tomia, která má přes čtyři tisíce fanoušků. Ti se častují vtipy na dané téma.

Reklama

Související témata:

Související články

Okamura: Češi, choďte s prasetem k mešitám

Tomio Okamura, šéf hnutí Úsvit, vydal rozsáhlý článek o islámu na svém facebookovém profilu. Radí Čechům, jak bránit ”dědictví našich předků před islámem”.

Výběr článků

Načítám