Hlavní obsah

Prodloužený víkend přinese příjemné teploty, ochladí se jen mírně

– Praha
Novinky, zpe

Česko má za sebou další teplotně nadprůměrné dny. Prodloužený víkend přinese pouze mírné ochlazení, a to zhruba jen o dva stupně Celsia. Slunečné počasí, které bylo 17. listopadu 1989, nás však letos při pětadvacátém výročí nečeká. Informovala o tom Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve čtvrtek se bude nad Českem rozpadat okluzní fronta, což s sebou přinese nízkou inverzní oblačnost, na některých místech může mrholit. Teploty v Čechách budou mezi 10 až 14 °C, na Moravě a ve Slezsku se rtuť teploměru bude pohybovat mezi 14 až 16 °C.

V pátek bude v Čechách zataženo, mohou se objevit i mlhy. Ranní minima budou mezi osmi až čtyřmi stupni, odpolední maxima mezi 10 až 14 stupni,“ řekla Honsová. Na Moravě a ve Slezsku bude polojasno, denní maxima mohou dosáhnout až 16 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O víkendu bude zataženo, místy polojasno. „V sobotu a v neděli by měl na horách i v nížinách foukat mírný vítr s rychlostí 15 kilometrů v hodině,“ dodala meteoroložka.

Výrazné ochlazení nás nečeká ani příští týden, denní teploty se většinou budou pohybovat nad hranicí deseti stupňů Celsia.

V pondělí, kdy si Česká republika bude připomínat pětadvacet let od sametové revoluce, bude zataženo s větší možností srážek. „Ranní minima se budou pohybovat mezi deseti až šesti stupni, odpoledne se rtuť vyhoupne na 9 až 13 °C,“ informovala Honsová.

Slunečné počasí, které bylo 17. listopadu 1989, nás tedy nečeká. Teploty však budou příjemnější než před pětadvaceti lety. Tehdy ráno byl v Praze -1 °C, odpoledne teplota vystoupala na tři stupně. Na horách však celý den mrzlo, meteorologové tam naměřili až -10 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám