Hlavní obsah

Karlovarský předseda ODS kvůli výsledkům voleb rezignoval

Novinky, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kvůli špatným volebním výsledkům oznámil v pondělí karlovarský předseda ODS Jiří Vaněček k neděli 26. října rezignaci na svoji funkci. Na následující den svolává Vaněček mimořádný volební sněm karlovarské místní organizace strany, kde se hodlá o funkci opětovně ucházet.

Foto: Vlasta Hradilová

Sčítání hlasů po volbách

Článek

„Považuji za nezbytné a poctivé, abych v reakci na výsledek voleb v Karlových Varech jako předseda odstoupil,“ uvedl Vaněček.

„Náš výsledek je pod průměrem celorepublikového výsledku a těšit nás může pouze to, že z tradičních pravicových stran celorepublikového formátu jsme jedinou pravicovou stranou, která v zastupitelstvu města vůbec nějaké mandáty získala,“ pokračoval karlovarský předseda ODS.

Bursíkova práce byla vidět

„Pořád si stojím za tím, že jsme nabídli personálně jednu z nejlepších kandidátek, oproti politické konkurenci. Práce našeho náměstka Petra Bursíka, který hájil v dosluhující koalici barvy ODS, byla vidět a měla konkrétní pozitivní výsledky pro město i občany. Přes vše uvedené se nedostavil výsledek, který jsme všichni očekávali,“ konstatoval Vaněček.

„Hlavním programem našeho mimořádného volebního sněmu bude projednání výsledku voleb, další směřování karlovarské ODS a volba předsedy místního sdružení,“ řekl Vaněček.

Budu-li zvolen, budu se snažit

„Pokud budu navržen znovu na funkci předsedy místního sdružení, budu se o tuto funkci ucházet rád. Pokud budu zvolen, budu se snažit tak jako doposud. Bude-li zvolen pro karlovarskou ODS jiný kandidát, který posune naši stranu dál, než byly mé schopnosti, velmi rád toto přijmu,“ dodal.

ODS v Karlových Varech získala se ziskem 6,46 % pouze dva mandáty v 35členném zastupitelstvu. Vaněček kandidoval na druhém místě za Bursíkem. Nejenže nebyl zvolen, ale skončil dokonce až jako šestý náhradník. Kromě Bursíka byl zvolen ještě lékař Jiří Brdlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám