Hlavní obsah

Ve stanicích metra A jsou nové světelné tabule. Ukazují čas do příjezdu soupravy

Novinky, mak, km

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dopravní podnik hl. m. Prahy společně se subdodavateli testuje nové nástupištní panely, které zobrazují dobu do příjezdu příštího spoje. Kromě toho se na tabuli zobrazí také aktuální čas a provozní informace pro cestující. Speciální panely jsou umístěny vprostřed nástupiště, a to na každé stanici úseku metra A.

Ve stanicích metra A jsou nové světelné tabule. Ukazují čas do příjezdu další soupravy metraVideo: Novinky

 
Článek

Od začátku září mohli cestující tyto světelné tabule najít ve stanicích Skalka a Strašnická. Tabule byly doposud pouze ve zkušebním provozu, nyní jsou společně s dalšími oficiálně v provozu ve všech stanicích.

„My jsme velmi často odpovídali na dotazy, proč se na odjezdu ten čas připočítává, nikoliv odečítá. Toto zařízení vždycky sloužilo pro dopravní personál metra, především pro strojvedoucího. Naopak nové informační tabule budou sloužit pro cestující,“ vysvětluje generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš.

Konečně údaje pro cestující

Zařízení, které doposud informovalo pouze strojvedoucího, mělo posloužit v případě mimořádné události a jízd mimo časy, které jsou stanovené jízdním řádem. Cestující se tak mohli odhadem orientovat o časech příjezdu následujícího spoje.

„Já myslím, že je to určitě potřeba. Kdybych si chtěla jít třeba odskočit, tak budu přesně vědět, kolik mám času,“ směje se cestující.

„Já jsem krátkozraká, tak nevidím na ty minuty, které jsou na konci toho nástupiště. Sice nejsem z Prahy, ale i tak z toho mám radost.“

„Konečně to ukazuje časy, kdy to má přijet, a ne, kdy to odjelo,“ říká další cestující.

Dopravní podnik plánuje do konce tohoto roku tabule rozmístit také ve stanicích úseku metra B a C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám