Hlavní obsah

Senátor Guziana opustil ČSSD

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Senátor Petr Guziana vystoupil z ČSSD. Důvodem je podle něj chování ostravské sociální demokracie ve vztahu k jeho osobě. Guziana však nechce politiku opustit, Právu prozradil, že je jedním ze zakládajících členů nového hnutí Šance.

Foto: Právo

Petr Guziana na archivním snímku

Článek

„Je to pravda, vystoupil jsem k 14. dubnu letošního roku,“ sdělil Guziana. Za jediný důvod označil chování ostravské ČSSD, která nereflektuje jeho nabízené služby. Víc rozvést důvody odchodu ze sociální demokracie nechtěl. Odmítl ale, že by za jeho odchodem ze strany byl například jeho přátelský vztah s primátorem Petrem Kajnarem. Tomu nedávno ukončila ostravská ČSSD členství ve straně kvůli žalobám, které podal na stranickou kandidátku před loňskými předčasnými sněmovními volbami. „Nadále ale zůstávám v senátorském klubu ČSSD,“ upozornil jednašedesátiletý politik, který je v civilu lékařem.

To, že Guziana odešel ze strany, potvrdil i předseda místní organizace ČSSD v Ostravě-Porubě Lumír Palyza. Právě do porubské místní organizace senátor patřil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Mám zprávu, že ukončil členství, podal to písemnou formou, jaké důvody ho k tomu vedly, nesdělil,“ řekl Palyza a dodal, že jej reakce Guziany mrzí. „Neočekával bych to od něj. Myslím, že by politici měli zůstat ve straně až do vypršení mandátu, a ne opouštět stranu, za kterou byli zvoleni, v jeho průběhu,“ podotkl.

Chce kandidovat v komunálních volbách

V politice Guziana ale hodlá zůstat. „Jsem jedním ze zakládajících členů nově se tvořícího hnutí Šance, nyní budeme žádat o registraci. Počítám s tím, že za Šanci budu kandidovat v senátních i komunálních volbách,“ prozradil senátor, kterému končí mandát letos na podzim.

Guziana je senátorem za obvod 72 - Ostrava-město, členem horní komory Parlamentu ČR je od podzimu 2008.

Reklama

Výběr článků

Načítám