Hlavní obsah

Na mítinku DSSS pálili vlajku EU a řečnili proti imigrantům

Zhruba dvacítka antifašistů v sobotu odpoledne narušila předvolební mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) na Jungmanově náměstí v centru Prahy. Příznivci politické strany zahájili kampaň do evropských voleb zapálením vlajky EU. Policisté proti oběma skupinám nezasahovali silou, některé odpůrce DSSS na místě legitimovali.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Šéf DSSS Tomáš Vandas

Článek

Antifašisté mítink DSSS zastavili hned na začátku vyvoláváním hesel a pískáním. Situace se uklidnila poté, co museli policistům ukázat občanské průkazy. Převážně mladým lidem, z nichž někteří byli maskováni kapucemi nebo šálami, se přesto i pak skandováním několikrát podařilo přerušit projev předsedy strany Tomáše Vandase například ve chvíli, kdy mluvil o imigrantech. Jeho zhruba patnáctiminutový proslov byl zaměřen zejména proti EU, evropské měně, přistěhovalectví a tuzemským politikům.

Na akci dohlíželi běžně uniformovaní policisté nebo kriminalisté, kteří si celou situaci nahrávali na kameru. V záloze byli připraveni také těžkooděnci, kteří během mítinku nemuseli zasahovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám