Hlavní obsah

Koncem týdne bude až 17 stupňů, o víkendu zaprší

Novinky, jas

Předpověď počasí na nejbližší dny je poněkud monotónní. V celém pracovním týdnu bude pokračovat sluneční počasí a teplotami, které budou stoupat nad 15 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

Pondělní ráno bylo místy poměrně chladné a například na Jizerce klesla rtuť na minus osm stupňů Celsia. Přes den se nicméně maximální teploty dostanou na 11 až 15 stupňů.

Pro zbytek pracovního týdne  je předpověď  prakticky identická. „Ranní minima budou od úterý do pátku klesat na dva až minus dva stupně, ojediněle se budou objevovat mlhy a nízká oblačnost,” uvedla Honsová.

Přes den by mělo převládat jasno, přičemž drobné rozdíly budou pouze v odpoledních maximech. Ta by se v úterý měla pohybovat mezi 12 a 16 stupni, ve středu a ve čtvrtek mezi 11 a 15 stupni a nejteplejším dnem bude z tohoto pohledu pátek, kdy se teploty dostanou na 13 až 17 stupňů. Podobně teplé počasí panovalo v tomto období naposledy v letech 2001 a 2002, připomněla Honsová.

Ochlazení a srážek bychom se měli dočkat o víkendu, kdy by měl od západu přecházet frontální systém, který přinese nejprve pouze do Čech a později i na Moravu a do Slezska více oblačnosti a přeháňky či déšť. Odpolední maxima by se po přechodu fronty měla pohybovat mezi osmi a 12 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám