Hlavní obsah

V Ostravě spadl statný strom na čtyřpodlažní dům, zranil muže v bytě

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Silný vítr má na svědomí prvního zraněného v Moravskoslezském kraji. V pátek v podvečer nevydržel statný strom v Ostravě-Zábřehu silné větrné poryvy a spadl na čtyřpodlažní dům v Průkopnické ulici vedle kina Luna. Při události se zranil muž v jednom z bytů domu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Statný strom ve větru spadl na čtyřpodlažní dům v Průkopnické ulici v Ostravě-Zábřehu.

Článek

„Větve stromu rozbily několik oken na domě a sklo z jednoho okna poranilo na noze muže z jednoho bytu,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že muž skončil v péči záchranářů.

„Jde tak o prvního zraněného od čtvrtečního večera v souvislosti se silným větrem na severu Moravy a Slezska. Dosud jsme přitom vyjeli k 150 událostem,“ upozornil Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Statný strom ve větru spadl na čtyřpodlažní dům v Průkopnické ulici v Ostravě-Zábřehu.

Rozřezat strom přijel hasičům pomoci vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon, který kmen přidržoval hydraulickou rukou.

Hasiči poté část stromu řezali i z okna jednoho z bytů zasaženého domu. Celé naporcování nebezpečného stromu, který vichr vyrval i s kořeny, hasičům trvalo zhruba hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám