Hlavní obsah

S teplým počasím je konec

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před víkendem, během něhož se rapidně ochladí, si v závěru pracovního týdne naposledy užijeme příjemné teploty a polojasnou oblohu. Teplé jihozápadní proudění vydrží pouze do pátku, v průběhu kterého začne od západu přibývat oblačnost a místy se objeví déšť, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pátek bude zpočátku polojasno. „Ráno klesnou teploty na 10 až šest, odpolední se dostanou znovu na 13 až 17 stupňů Celsia,” dodala Honsová. Odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti, objeví se srážky a přes českou republiku začne přecházet studená fronta, která v dalších dnech srazí teploty.

Sobota bude zatažená s deštěm, ranní minima klesnou na 11 až sedm a v podobném intervalu budou v Čechách i maximální teploty. Na východě republiky bude před příchodem fronty tepleji a meteorologové očekávají hodnoty až k 15 stupňům.

V neděli ráno pozor na náledí

Výrazně chladnější bude nedělní ráno, kdy by měly teploty klesat ke čtyřem stupňům až nule. Na mokré vozovce se tak může tvořit náledí. Přes den se teploty dostanou k deseti stupňům. I nadále bude převládat oblačné počasí s přeháňkami, které mohou být v horských polohách sněhové.

Na úvod dalšího týdne bude pokračovat počasí s velkou oblačností a srážkami, teploty postupně vzrostou, ale již ve středu by mělo přijít další ochlazení, které může přinést sněhové či smíšené srážky nejen do horských oblastí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám