Hlavní obsah

Schůzku u Zemana jsme tajili, protože by předsedovi mohla vadit, řekl Škromach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach ve středečním rozhovoru pro Radiožurnál řekl, že někteří účastníci sobotní schůzky u prezidenta Miloše Zemana si přáli, aby zůstala utajena proto, že měli obavu, jak by na ni reagoval předseda strany Bohuslav Sobotka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Škromach

Článek

Sobotka o schůzce, na níž kromě Zemana a Škromacha byli Michal Hašek, Jiří Zimola, Jeroným Tejc a Milan Chovanec, nevěděl.

Ještě v úterý Hašek tvrdil, že žádná taková schůzka nebyla, ve středu pak přiznal, že lhal. Odůvodnil to tím, že se účastníci dohodli, že schůzka bude tajná.

„Nemluvil jsem o ní z loajality ke kolegům, kteří měli obavu z toho, jak by reagoval předseda strany,” řekl ve středu Škromach v Radiožurnálu.

Doplnil, že on se zveřejněním schůzky problém neměl, protože se s prezidentem občas schází.

Řekl, že na schůzce se řešil nevalný volební výsledek ČSSD. Odmítl, že by tématem schůzky bylo svržení Sobotky z postu předsedy. To tvrdí místopředseda strany Lubomír Zaorálek, kterému to prý řekl jeden z účastníků schůzky.

Mynář: Schůzku si vyžádala ČSSD

Prezident Miloš Zeman se ke schůzce zatím nevyjádřil. Je v Lánech, kde odpočívá po návštěvě lékaře, v noci na středu si poranil koleno.

Jeho kancléř Vratislav Mynář v České televizi řekl, že Zeman schůzku nesvolal. "Iniciativa nebyla na straně pana prezidenta. Pan prezident mě informoval o tom, že se k němu nahlásili představitelé sociální demokracie a chtěli s ním diskutovat ohledně výsledků (voleb)," řekl.

Doplnil, že neví, co bylo obsahem schůzky, ale ví určitě, co nebylo obsahem. Nebyl to podle něj puč v ČSSD ani odstranění Sobotky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám