Hlavní obsah

Prosím, běžte k volbám, jde o všechno. Znervóznělá ČSSD začala burcovat

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ČSSD začala mobilizovat. Na mimořádné nedělní tiskové konfereci její předsednictvo burcovalo voliče, aby šli k volbám a dali jí hlas. Sociální demokraty znervózňují předvolební průzkumy, které aktuálně naznačují, že by soc.dem. nemusela sestavit vládu ani s podporou komunistů. Přesto předseda ČSSD Bohuslav Sobotka řekl, že jejich ambicí je výsledek, který by začínal trojkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Sobotka na jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD v hotelu Olšanka

Článek

Zároveň varoval před volbou ostatních stran. Jednoznačně vyloučil jakoukoliv povolební spolupráci s ODS a TOP 09, ale vymezil se i proti ANO Andreje Babiše a hnutí Úsvit Tomia Okamury. „Hlas pro Babiše může být hlasem pro Miroslava Kalouska a za pana Okamuru kandiduje Vít Bárta a další zprofanovaní politici Věcí veřejných,“ uvedl Sobotka.

ANO: strany spolupráci vylučují

Podle mluvčí ANO Radky Burketové se Sobotka stejně jako ostatní strany snaží před volbami hnutí ANO zdiskreditovat. "Pokud je nám známo, tak ODS i TOP 09 spolupráci s ANO vyloučily," sdělila ČTK. "My nebudeme spolupracovat se stranami, které před volbami něco říkají a pak dělají něco jiného. Koalice se sestavují po volbách, které nás teprve čekají," dodala.

Proti Sobotkovým slovům se ohradila také kandidátka ODS na premiérku Miroslava Němcová a spolupráci s hnutím ANO vyloučila.

ČSSD chce silnou vládu

ČSSD také ukázala nové volební heslo „Volte ČSSD! Fungující stát prosadí jen silná vláda“.

„Jedině silná a stabilní vláda prosadí, abychom za rok, za dva nešli k předčasným volbám. Jen silná vláda může odřezat státní penězovody vedoucí k soukromým skupinám,“ řekl Sobotka.

Prosím, najděte si příští víkend půlhodinu a věnujte ji budoucnosti ČR.
Místopředseda soc.dem. Michal Hašek

Místopředseda soc.dem. Michal Hašek burcoval levicové voliče, aby k volbám šli. „V roce 2010 si na volby nenašly čas tři milióny lidí, a jak to dopadlo. ČR je v totální ekonomické a společenské mravní krizi. Prosím, najděte si příští víkend půlhodinu a věnujte ji budoucnosti ČR. Jde doslova a do písmene o každý hlas,“ žádal voliče Hašek. Příští volby podle něj rozhodnou o výši důchodů, minimální mzdě, cenách léků, a také o kvalitních českých potravinách.

Před předčasnými volbami, které hrozí, dostane-li se do Sněmovny víc malých stran, varoval i pražský lídr ČSSD Jaroslav Zavadil.

Nedělní tiskovkou odstartovala soc.dem. „Oranžový týden“. Následujících pět dní se bude v kontaktní kampani snažit přesvědčit voliče, aby dali hlas právě jí. Kampaň vyvrcholí ve čtvrtek odpoledne mítinkem v Brně.

Související témata

Foto: ČSSD

Bohuslav Sobotka v předvolebním klipu ČSSD

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda ČSSD Michal Hašek

ČSSD také zvažuje osobní omluvu rodině, fotografii jejíž mrtvé příbuzné bez jejich vědomí použila v předvolebních letácích. Na to upozornil web Týden.cz. „Stalo se nám to poprvé, dělala to pro nás externí agentura. My už jsme se pozůstalým jednoznačně omluvili, a já zvažuji po volbách osobní setkání s rodinou té paní a osobní omluvu,“ řekl Sobotka.

Reklama

Výběr článků

Načítám