Hlavní obsah

Začíná nejteplejší týden z celého října

Novinky, jas

Začínající týden nabídne zřejmě nejteplejší dny z celého října. Odpolední teploty by se mohly blížit k hranici 20 stupňů Celsia, přičemž by mělo být spíše méně oblačnosti a slunečno, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

V pondělí i úterý by mělo převládat téměř jasné či polojasné nebe. Nízká oblačnost se bude dopoledne rozpouštět a po celý den by měla vydržet pouze ojediněle.

V pondělí se odpolední maxima dostanou na 14 až 18 stupňů, v úterý dokonce na 15 až 19 stupňů Celsia. V místech s nízkou oblačností se budou odpolední teploty pohybovat pouze kolem 11 stupňů, objevit se může i mrholení. Ranní teploty se v úterý budou pohybovat mezi osmi a čtyřmi stupni.

Ve středu by mělo převládat polojasno s ojedinělými přeháňkami,” uvedla Honsová. Ranní teploty zůstanou na úterních hodnotách a velmi podobně bude i v místech, kde se nízká oblačnost udrží po celý den.

Ve čtvrtek se do charakteru počasí promítne brázda nízkého tlaku vzduchu. Z počátku dne bude převládat polojasno až oblačno, postupně však bude od západu přibývat oblačnosti  a objeví se i četnější přeháňky. Ranní teploty poklesnou na 10 až šest stupňů, odpolední setrvají v intervalu mezi 14 a 18 stupni.

Závěr týdne od pátku do neděle by měl znovu nabídnout slunečné počasí s minimem oblačnosti, ranními teplotami mezi sedmi a dvěma a odpoledními maximy mezi 13 a 17 stupni. Chladněji bude znovu v místech, kde se nerozpustí nízká oblačnost.

Jak Honsová dodala, budou následující dny těmi nejteplejšími z celého měsíce. Že úvod října nemusí být vždy podobně chladný, dokládají statistiky z roku 2009, kdy se odpolední teploty v tomto období šplhaly až k letním 25 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám