Hlavní obsah

Dálnici D1 v noci čtyřikrát uzavře stavba mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loket (Benešovsko)
Aktualizováno

Nejfrekventovanější tuzemská dálnice D1 byla v úseku mezi Loktem a Hořicemi dnes ve 20:30 v obou směrech zcela uzavřena kvůli výstavbě nového mostu na 71. kilometru dálnice. Uvedl to Ivan Čásenský, který má na starosti stavební dozor pro Ředitelství silnic a dálnic. Úsek bude v noci na neděli uzavřen čtyřikrát na hodinu a půl a poté bude dálnice stejnou dobu otevřena. Provoz by měl být opět obnoven v neděli v 8:00.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Opravy dálnice D1. Ilustrační foto

Článek

Stavbaři by měli v noci podle Čásenského zvedat čtyři železobetonové nosníky, které budou sloužit jako základy nového mostu. Jeden nosník mostu je dlouhý 34 metrů a soupravy, které jej převážejí, budou dohromady vážit 120 až 130 tun.

Pokud nastanou komplikace v přepravě nosníků a nebudou dodány včas, tak bude stavba přerušena, nosníky nebudou montovány a budou dočasně uloženy mimo dálnici. Čas ukončení uzavírek je podle ministerstva dopravy závazný a stavební firma jej nesmí prodloužit.

Kamióny budou čekat

Osobní auta mohou uzavírku mezi Loktem a Hořicemi objet ve směru na Brno přes Čechtice a ve směru na Prahu přes Ledeč nad Sázavou. Nákladní auta nad 12 tun objízdnou trasu stanovenu nemají.

Kamióny musejí počkat na dálnici, až se na hodinu a půl otevře a v tomto intervalu mohou úsek projet. Policie při opakovaných uzavírkách neočekává výraznější komplikace za předpokladu, že řidiči budou dodržovat dopravní předpisy, řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Foto: Mapy.cz

Stavba mostu uzavře čtyřikrát dálnici D1 mezi Loktem a Hořicemi.

Vedle krátkodobých uzavírek při stavbě mostu čeká řidiče o víkendu na 71. kilometru dálnice také uzavření levého a pravého pásu. V půlkilometrovém úseku tak budou jezdit pouze jedním jízdním pruhem na Prahu a jedním jízdním pruhem na Brno.

Zhotovitelé letos využili nočních víkendových uzavírek ze soboty na neděli už třikrát. Pokaždé to bylo kvůli bourání starých mostů přes D1. Zatím ani v jednom takovém případě omezení nezpůsobila podstatnou dopravní komplikaci.

O opravě dálnice D1 rozhodlo ministerstvo dopravy předloni v červnu. Celá modernizace mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru má stát asi 14 miliard korun, počítá se s využitím peněz z Evropské unie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám