Hlavní obsah

VV nabídly Okamurovi exposlance Štětinu a Kádnera a bývalého hokejistu Pražáka

• Aktualizováno

Bývalí poslanci za Věci veřejné Jiří Štětina a David Kádner a bývalý hokejista a trenér Karel Pražák jsou tři jména, která VV v úterý nabídly senátorovi Tomio Okamurovi na kandidátku jeho Úsvitu přímé demokracie. Právu to řekl Okamura s tím, že konečné rozhodnutí o jejich kandidatuře v barvách jeho hnutí učiní vedení strany ve středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Tomio Okamura

Článek

„Z osobností nabízených VV, které pro nás připadají k diskusi, je dvaasedmdesátiletý bývalý primář ARO a šéf hradecké záchranky Jiří Štětina, dále starosta obce Nová ves na Ústecku zvolený již třikrát za sebou a vítěz vesnice roku Ústeckého kraje David Kádner a také bývalý hokejista a trenér prvoligového českobudějovického týmu Karel Pražák,“ řekl Okamura Právu.

Podle senátora předseda VV Vít Bárta přišel s několika jmény, ale do užšího výběru se dostali právě Kádner, Štětina a Pražák.

Okamura dodal, že jednání s véčkaři o dalších potenciálních kandidátech budou pokračovat ještě ve středu.

Část vedení VV skončila

Rozhodnutí VV nekandidovat v předčasných volbách samostatně vedlo některé členy vedení k rezignaci. Funkce složili dosavadní místopředsedové Michal Babák, Jana Drastychová a Zdeněk Renc. Do Sněmovny odmítla za těchto okolností kandidovat i manželka předsedy VV Víta Bárty Kateřina Klasnová. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

David Kádner

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec VV Jiří Štětina

Samotný Bárta rozhodnutí kooptovat některé členy VV na kandidátku Okamurova hnutí podporoval.

Reklama

Související články

Babiš a Okamura uzavřeli pakt o neútočení

Dvě nová ambiciózní hnutí, která si brousí zuby na poslanecké lavice – Ano 2011 miliardáře Andreje Babiše a Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury –...

Výběr článků

Načítám